Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/12/2017 16:33:39 - 04/12/2017 16:33:39 - 16779 Okunma

Üniversitemizde eğitim öğretim gören Endonezyalı öğrencilerimiz, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nce organize edilen ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry SUDRADJAT’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen tanışma yemeğinde bir araya geldi. Etkinliğe; Kırklareli Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Ekrem KALKAN, Üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman HOCAOĞLU BAHADIR da katıldı.

Merkezi Yemekhane Binasında düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Başkonsolos SUDRADJAT’ın Nisan ayında Üniversitemizi ziyaret ettiğini ifade ederek bu görüşme sonrasında 69 Endonezyalı uluslararası öğrencinin Üniversitemize kayıt yaptırdığını belirtti. Bunun tarihi bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi’nin Endonezyalı öğrencilere aile şefkatiyle yaklaştığını ve bu öğrencilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için gayret gösterdiklerine dikkat çekti. Endonezyalı öğrencileri Üniversitemizden mezun olduktan sonra Türkiye’nin gönüllü birer kültür elçisi olarak ülkelerine uğurlamak istediklerini söyledi. ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda Kırklareli Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü’ne Endonezyalı öğrencilere yurt imkanı sağlama noktasındaki yardımları dolayısıyla teşekkür etti.

Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry SUDRADJAT ise, Endonezyalı öğrencilerin Kırklareli’nde bulunmaktan ötürü çok memnun olduklarını belirterek öğrencilerin ilk senelerde Türkçe öğrenmelerinin ve sosyal  faaliyetler içinde yer almalarının önemli olduğunu söyledi. Öğrencilerin Endonezya’nın elçileri olarak burada bulunduklarını ve bu doğrultuda hareket edeceklerini ifade eden SUDRADJAT, bundan sonra da Endonezyalı öğrencilerin Türkiye’ye gelmeye devam etmeleri dileğinde bulundu. SUDRADJAT konuşmasını, başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere programda emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ da, bu yıl 200 uluslararası öğrenciye hizmet verdiklerini ifade ederek TÖMER’in Kırklareli Üniversitesi’nin dünyaya açılan penceresi olduğunu kaydetti. Endonezya ile Türkiye arasında kültür ve inanç açısından yakınlıklar bulunduğunu da söyleyen YILMAZ, bu nedenle Endonezyalı öğrencilerin kendileri için özel olduğunu aktardı.

Programda Endonezyalı öğrenciler tarafından Kur’an-Kerim Tilaveti yapıldı. Ardından öğrenciler, kültürlerine dair geleneksel şarkılar söylediler. Ayrıca Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry SUDRADJAT, Türkçe şarkı seslendirdi. Programın sonunda Başkonsolos SUDRADJAT, öğrencilerle bir toplantı yaparak merak ettikleri konulardaki soruları yanıtladı.

Etkinlik öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Endonezya İstanbul Başkonsolosu Herry SUDRADJAT’ı makamında kabul etti. Kabülde karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.   

 

 

Endonezya KLÜ Başkonsolosluk

Facebook Twitter Google Plus
Endonezyalı Öğrencilerimizle Tanışma Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.