Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/12/2017 09:54:08 - 07/12/2017 09:54:08 - 9049 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün düzenlemiş olduğu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Kasım ayı etkinlikleri kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aynur KOÇAK, 30 Kasım Perşembe günü ‘‘Dünya Mitolojisi Ekseninde Türk Mitolojisi’’  konulu bir konferans verdi.

Prof. Dr. Aynur KOÇAK konferansında ilk olarak mitolojinin ne anlama geldiğini ve neleri kapsadığını açıkladı. Dünya ve Türk mitolojisinden örnekler veren KOÇAK, dünyadaki farklı milletlerin mitolojilerinin kainatın, insanın ve diğer birtakım varlıkların yaratılışı konusunda benzerlikler taşıdığını ifade etti. KOÇAK, mitleri, mitlerin ritüellerle ilişkisini ve günümüzde yaşayan birçok ritüelin eski mitlerle ilişkisini örneklerle destekleyerek açıkladı. İnsanoğlunun her ne olursa olsun ihtiyaçları doğrultusunda geçmişten günümüze ritüellere başvurduğunu belirtti.

Mitolojinin ve insanlar tarafından gerçekleştirilen ritüellerin dini bakış açısıyla batıl inanç olarak değerlendirilmesine rağmen halk arasında ritüellerden vazgeçilmediğine dikkat çekerek bu uygulamaların bütün dünyadaki insanların kendi kültürlerinin bir parçası olduğunu dile getirdi. Konferans, soru-cevap kısmının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Aynur KOÇAK’a verdiği konferans için teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etmesiyle sona erdi. 

Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Dünya Mitolojisi Ekseninde Türk Mitolojisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.