Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/12/2017 12:35:12 - 07/12/2017 12:35:12 - 10412 Okunma

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi,  Türk Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından düzenlenen “Bozgunda Fetih Rüyası Görenler” başlıklı panel 01 Aralık 2017 Cuma günü, 14.30’da Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali KURT’un Moderatörlüğünü yaptığı panele; Marmara Üniversitesi’nden Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri; Prof. Dr. Muhammet GÜR ve Doç. Dr. Mehmet GÜNEŞ, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ali KURT ile Yrd. Doç. Dr. Birol BULUT konuşmacı olarak katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen panelde konuşan Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammet GÜR, “Süleyman Nazif” konulu sunumunda vatan ve dil kavramları üzerinde durdu. Milletin varlığını devam ettirmesinin, “vatan” ve manevi varlık olan “dil”in iyi muhafaza edilmesiyle mümkün olacağını belirtti. Doç. Dr. Mehmet GÜNEŞ ise “Yahya Kemal Beyatlı” başlıklı sunumunda; “Her ne kadar Tuna nehrinden gelen suların boğazdan geçişini seyrederek teselli bulmaya çalışanlar olsa da Balkanlar çok uzağımızda kalmıştır. Yahya Kemal'in tabiriyle  gönlümüzde Rumeli’yi de Balkanları da yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Birol BULUT, “Mehmet Emin Yurdakul” temalı konuşmasında, yazarın şiirlerinde halka kendi kimliği ve tarihini hatırlatarak kendine güven duygusu kazandırdığını ve halkın maddî-manevî açılardan kalkınmasına katkı sunduğunu söyledi. Moderatör Yrd. Doç. Dr. Ali KURT da İstiklal Marşı’mızın yazarı, milli şair “Mehmet Akif Ersoy” ile ilgili bilgiler paylaştı. Etkinlik, Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ tarafından panelistlere günün anısına hediye takdim edilmesiyle tamamlandı.

panel

Facebook Twitter Google Plus
Bozgunda Fetih Rüyası Görenler
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.