Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/12/2017 15:26:55 - 12/12/2017 15:26:55 - 8591 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen “Hz. Peygamber (s.a.v) ve Ashabı” konulu konferans, 11.12.2017 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Konferansı; İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci dinledi.

Prof. Dr. Mustafa Fayda’nın verdiği konferans, İlahiyat Fakültemiz Araştırma Görevlisi Muhammed PİLGİR’in  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI bir açılış konuşması gerçekleştirerek İslam Tarihi hakkında yaptığı çalışmalar ve yetiştirdiği talebelerle önemli hizmetlerde bulunan Prof. Dr. Mustafa FAYDA’nın Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nce düzenlenecek konferanslar dizisinin ilkinde “Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Ashabı” başlıklı bir konuşma ile bilgi ve tecrübelerini paylaşacak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Prof. Dr. Mustafa FAYDA, eserlerinde Ashâb-ı kirâmın Hz. Peygamber’i nasıl telakki ettiğini Kur’an-ı Kerim’e göre yazmaya çalıştığını belirterek sunumunu da bu çerçevede oluşturdu. Hz. Peygamber’i (s.a.v.) yüceltmek için, olup olmadığı tartışılan mucizeler isnat edilerek peygamberin yüceltildiği iddialarının olduğunu, ancak Hz. Peygamber’i yüceltmek için böyle mucizeler uydurmaya gerek olmadığını belirten Prof. Dr. FAYDA, ashab-kiramın Hz. Peygamberin en büyük mucizesi olduğunu ortaya koyduğunu ve yüce Allah’ın Kur’an’da zaten onu yücelttiğini dile getirdi. Allah sevgisine de değinen Prof. Dr. Mustafa FAYDA; “Bizim dinimizin esası Allah sevgisidir. Allah sevgisinin anahtarı da peygambere itaat etmekten geçer. Bunun mükafatı da Allah’ın bizi sevmesidir. Allah müminleri de seviyor. Eğer biz Allah’ı seviyorsak Peygambere tabi olarak bunu göstereceğiz. Allah da bizi sevecek. Dinin temeli Allah sevgisidir” diye konuştu. Prof. Dr. FAYDA konuşmasının sonunda Hz. Peygamberin (s.a.v.) bütün beşeriyetin temsilcisi olduğunu vurgulayarak yeryüzündeki herşeyin insan için yaratılmış olduğuna dikkat çekti. 

Soru-cevap bölümüyle devam eden konferans programının sonunda, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI, verdiği konferans için Prof. Dr. Mustafa FAYDA’ya teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ da üzerinde Hilye-i Şerif bulunan bir tabloyu Prof. Dr. Mustafa FAYDA’ya hediye etti. 

Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Hz. Peygamber (s.a.v) ve Ashabı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.