Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/12/2017 10:09:04 - 20/12/2017 10:09:04 - 8776 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından organize edilen Tomsk Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Valeria LEMSKAYA’nın konuşmacısı olduğu "Çulım Türkçesi ve Diğer Sibirya Türk Şiveleriyle İlişkisi" başlıklı konferans Hasan Zan Salonunda gerçekleştirildi.

Dr. Valeria LEMSKAYA konferansta Sibirya coğrafyasında Çulım Türkesinin konuşulduğu bölgeyi haritada göstererek bölge hakkında bilgiler verdi. Çulım Türkçesinin Türk dili ailesi içerisindeki yerinden bahsetti. Fonetik ve morfolojik açıdan Çulım Türkçesini değerlendirerek diğer Sibirya Türk şiveleriyle arasındaki ilişkiyi örnekler eşliğinde açıklayan LEMSKAYA, Çulım Türkçesinin dünyada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan diller arasında yer aldığını ve bu dilin son konuşucularından derlemeler yapılmasının son derece önemli olduğunu ifade etti.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Tomsk Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Valeria LEMSKAYA’ya günün anısına teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.

Konferans

Facebook Twitter Google Plus
''Çulım Türkçesi ve Diğer Sibirya Türk Şiveleriyle İlişkisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.