Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/12/2017 10:56:49 - 20/12/2017 10:56:49 - 8942 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından düzenlenen ''Yenisey Ölüm Maskeleri'' Başlıklı Konferans ve Fotoğraf Sergisi, Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin konuşmacısı Hacettepe Üniversitesi Türk Halkbilimi doktora öğrencisi Nükhet OKUTAN, fotoğraf sanatçısı Hakan KILIÇ’ın objektifinden salonda sergilenen 30 eser eşliğinde Yenisey Kırgızlarının cenaze geleneği olan Yenisey Ölüm Maskeleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Yenisey Kırgızlarına ait kurganlarda ölülerin yüzüne yapıştırılmış maskelerin bulunduğunu tespit ettiklerini ifade eden OKUTAN, maskelerin kilden yapıldığını ve ölünün yüzünü tüm detaylarıyla gösterdiğini söyledi.  Maskelerin üzerindeki simgelerle ilgili çeşitli açıklamalarda da bulunan OKUTAN, maskelerin gizeminin hala çözülemediğini dile getirerek bütün Türk dünyasının 2000 yıl önceki tarihi ile bağlantı kurulması açısından bu geleneğin incelenmesinin önemine değindi.

Konferans, soru-cevap kısmının ardından Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM’ın Nükhet OKUTAN’a ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nün 5. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde görev alan tüm öğrencilere teşekkür belgesi takdim etmesiyle tamamlandı. 

Sergi Konferans

Facebook Twitter Google Plus
''Yenisey Ölüm Maskeleri'' Başlıklı Konferans ve Fotoğraf Sergisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.