Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/12/2017 17:16:06 - 21/12/2017 17:16:06 - 15509 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi'nin katkılarıyla organize edilen "Yeni İşim Girişim" programı tanıtım etkinliği, 20 Aralık tarihinde Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. 

Etkinlikte, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatör Vekili Mustafa Melih Emre BEJİ programın açılış ve tanıtım konuşmasını yaparak bu programın kendi girişimcilik fikirlerine ve iş modellerine sahip öğrencilerin başvurularına açık olduğunu söyledi. Programın amacının kabul edilen öğrencilerin mentörler desteği ile iş planlarını hazırlamalarını sağlamak ve onları doğru hibe mekanizmalarına yönlendirerek ticari işletmelerini kurdurmak olduğunu belirtti. 

Etkinliğin diğer konuşmacısı TEB Girişimci Bankacılık Müdürü Fatih CANAN ise Teknoloji odaklı bu programın Katma değer üretme amaçlı tüm projelere açık olduğunu ve programa katılmaya hak kazanan adaylara ücretsiz eğitim, danışmanlık, ofis desteği ve inkübasyon (kuluçka) ortamı sağlanarak projelerini ticarileştirmelerine imkan tanındığını açıkladı. Mensubu olduğu bankanın bu işin pazarlama ayağını yürüttüğünü belirten CANAN, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile bu program çerçevesinde Türkiye’nin çeşitli illerinde oluşturdukları Girişim Evleri ile girişimcilere fikirlerini, iş modellerini ticarileştirme fırsatı sunulduğunu belirtti. Sadece iş fikri ile girişimci olunamadığını vurgulayan CANAN bu programın girişimcilere diğer girişimcilerle fikirlerini paylaşarak kendilerini geliştirmeleri için motivasyon ve fırsatlar sunduğunu dile getirerek başvuruların 31 Aralık 2017’de sona ereceğini hatırlattı ve konuşmasını bitirdi.

Etkinliğin son konuşmacısı, Turta firmasının sahibi girişimci Umut ERKAL ise teknolojik, yapılabilir, ayakları yere basan, ortaya yeni bir şey çıkarabilecek fikirlerin daha önce yapılmış olsa bile getirdiği yenilik veya rekabet ile ticarileştirilebileceğini, girişimcilerin fikirlerim çalınır korkusuyla ya da nasıl olsa yapılmıştır diyerek iş fikirlerini ortaya atmaktan çekinmemeleri gerektiğini ifade etti.

Konuşmacıların sunumlarından sonra soru cevap kısmı ile etkinlik sona erdi.

Girişim Eğitim İnkübasyon TTO

Facebook Twitter Google Plus
Yeni İşim Girişim Programı Tanıtımı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.