22/12/2017 16:38:33 - 22/12/2017 16:38:33 - 7997 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen tarih konferansları serisinin dokuzuncusu, Fen Edebiyat Fakültemiz Tarih Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Faruk DOĞAN’ın "Tanzimat'tan Cumhuriyet’e Kırkkilise" başlıklı sunumuyla Rektörlük Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konferansı; Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler dinledi. 21 Aralık tarihinde yapılan konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Faruk DOĞAN, Kırklareli'nin Tanzimat'tan Cumhuriyet dönemine kadar yaşadığı değişim ve dönüşümü farklı yönleriyle anlattı. Kırkkilise sancağının iktisadi ve beşeri yapısı hakkında bilgiler veren DOĞAN, şehrin yaşadığı işgaller ve Balkanlar üzerinden aldığı göçler sonrasında nüfus yapısında değişikliklern yaşandığını ve bu değişimin mahalle ve köy isimleri ile iktisadi ve zirai yapıya etkide bulunduğunu örneklerle açıkladı. Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR’ın  Tarih Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Faruk DOĞAN’a günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.

Konferans Tarih Kırklareli

Tanzimat'tan Cumhuriyet’e Kırkkilise Konferansı