Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/01/2018 13:52:13 - 19/01/2018 13:52:13 - 20306 Okunma

Üniversitemiz Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından güz dönemi ders sonu dolayısıyla uluslararası öğrenciler için bir yemek organizasyonu düzenlendi.

KLÜ Personel Yemekhanesinde 18 Ocak 2018 Perşembe günü düzenlenen yemek etkinliğine; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ, Dış İlişkiler Koordinatörü Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, TÖMER eğitimcileri ve uluslararası öğrenciler katıldı.

“Uluslararası Öğrencilerimizin Her Zaman Yanlarındayız ve Onları Destekliyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda bir açılış konuşması gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, üniversite olarak uluslararası öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını ve desteklediklerini ifade etti. Uluslararası öğrencilere aile şefkati gösterdiklerini ve kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmeleri için çaba sarfettiklerini belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi’nin bütün uluslararası öğrencilerine büyük önem verdiğine dikkat çekerek, ikinci yarıyılda bu öğrencilere yönelik çeşitli aktiviteler ile kültür gezilerinin düzenleneceğini söyledi.

“Öğrencilerimizin Türkçe Öğrenme Noktasında Gayretli Oluşu Bizi Mutlu Ediyor”

TÖMER Müdürü Doç. Dr. Yakup YILMAZ ise; Kırklareli Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Türkçenin her yönünün öğretimini, uygulamasını ve araştırmasını kurum halinde misyon olarak üslendiğinden söz ederek; “Farklı milletlerden gelen öğrencilerimiz için çalışmalarımızı özenle sürdürüyoruz. Öğrenci sayımız oldukça yüksek. Önümüzdeki yıllarda bu sayının artacağını düşünüyoruz. Birinci yarıyılda uzman kadromuzla birlikte derslerimiz verimli geçti. Uluslararası öğrencilerimiz takdire şayan bir biçimde derslere devam ettiler. Öğrencilerimizin Türkçe öğrenme noktasında gayretli oluşu bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Uluslararası Öğrenci Sayımızı Her Yıl Artırıyoruz”

Dış İlişkiler Koordinatörü Neriman HOCAOĞLU BAHADIR da 27 bin öğrencisi bulunan Üniversitemizin 756’sının uluslararası öğrenci statüsünde bulunduğuna değinerek; “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün teşvik ve destekleriyle uluslararası öğrenci sayımızı her yıl artırıyoruz. Üniversitemizin dünyaya açılma ve uluslararasılaşma stratejisi bağlamında önümüzdeki yıllarda da birçok farklı ülkeden öğrencileri hem şehrimize dem de Üniversitemizde ağırlamayı istiyoruz. Sizler için Uluslararası Öğrenci Kulübü oluşturduk. Katılımlarınızı bekliyoruz. Önereceğiniz faaliyet ve etkinlikleri dile getirebilirsiniz. İsteklerinize cevap verebilmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kırklareli Üniversitesi TÖMER öğrencilerini temsilen bir konuşma yapan Akil Ziyaulhak AZİZİ; üç aydır TÖMER’de öğrenci olduklarını belirterek bu zaman zarfında çok iyi Türkçe öğrendiklerini ve öğrendikleri Türkçeyi kullanarak Türkiye’de rahatça yaşadıklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının akabinde TÖMER öğrencileri Akil Ziyaulhak AZİZİ, Lütfi RİZİKİ ve İhsan NOOR türkü sunumunda bulundu. Yemek ikramından sonra Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR beraberinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. MUSAOĞLU ve TÖMER Müdürü Doç. Dr. YILMAZ ile birlikte öğrencilerle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

uluslararası öğrenciler KLÜ yemek

Facebook Twitter Google Plus
Üniversitemizin Uluslararası Öğrencileri Yemekte Buluştu
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.