Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/02/2018 12:33:59 - 09/02/2018 12:33:59 - 12729 Okunma

“Balkan Araştırmaları Çalıştayı”, 06 Şubat 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalıştay programına; Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Neriman HOCAOĞLU BAHADIR katıldı. 

Çalıştayda; Balkan coğrafyasında bulunan üniversitelerin araştırma, proje, çift diploma ve ortak derece programları, akademisyen ve öğrenci değişimi, STK’larla ortak etkinlikler ve hayat boyu öğrenme programları çerçevesinde yapılacak işbirlikleri için görüş alışverişinde bulunuldu. Araştırma ve projelerde öncelikli konular, paydaş üniversitelerde Balkanlar ile ilgili yürütülen diploma ve sertifika programlarının etkinliğini arttırma, Balkanlar üzerine çalışan insan kaynağı kapasitesini geliştirmenin yanı sıra bir araştırma ve veri merkezi oluşturma konularında görüşmeler yapıldı.

Etkinlik, çalıştay sonuçlarının değerlendirilmesinin, 30-31 Mart 2018 tarihlerinde Makedonya-Kalkandelen’de düzenlenecek "Balkan Üniversiteler Birliği'nin (BAU) 4. Yıllık Konferansı" öncesinde gelecekteki işbirlikleri açısından son derece yararlı olacağının vurgulanmasıyla sona erdi.

Balkan Araştırmaları Çalıştay

Facebook Twitter Google Plus
Balkan Araştırmaları Çalıştayı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.