Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/02/2018 09:43:16 - 16/02/2018 09:43:16 - 11503 Okunma

Kırklareli ilindeki gençlere yönelik  “5 Yıl Sonra Nasıl Bir Türkiye’de yaşamak istiyorsunuz? Genç İstihdamı, Girişimciliği ve Sosyal Hayata Katılımı” konulu çalıştay, Trakya Kalkınma Ajansı önderliğinde 14 Şubat 2018 tarihinde Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ülkemizin gelecek beş yıl içinde ulaşmak istediği hedefleri ortaya koyacak olan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “On Birinci Ulusal Kalkınma Planı” (2019-2023) hazırlıkları çerçevesinde düzenlenen çalıştayda çoğunluğu Üniversitemizde öğrenim gören gençler tarafından genç istihdamı, gençlerin girişimci iş fikirleri ve sosyal hayata katılımlarına dair grup çalışmaları yapıldı. Yapılan grup çalışmaları sonucunda ortaya çıkan yeni fikirler ve eylem planları kalkınma ajansı vasıtasıyla bakanlığa sunulacak.  

Çalıştay programına katılan  Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN,  yönetişim kavramına vurgu yaparak: “Yönetişim demek karar alma süreçlerine toplumun tamamının dahil edilmesi demektir. Ülkemizin önümüzdeki beş yılına damgasını vuracak bu planın hazırlanmasında Trakya’da bulunan tüm kesimlerin söz hakkı olması için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle hazırlık ve istişare toplantılarına kamu, özel sektör ve STK kesimlerinden geniş bir kitlenin katılmasına önem veriyoruz” dedi.

Üniversitemizde yapılan çalıştaya paralel olarak Kırklareli’nde ayrıca kadınlara yönelik toplantı ve genel paydaş toplantıları da yapıldı. Kırklareli’nin önerileri Kalkınma Bakanlığı’na sunulacak ve  Bakanlık da tüm Türkiye’den gelecek verileri birleştirerek bir Türkiye verisi oluşturacak. 

11.Kalkınma Planı Trakya Kalkınma Ajansı Çalıştay Kariyer Merkezi

Facebook Twitter Google Plus
11. Kalkınma Planı Çalıştayı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.