Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/02/2018 09:16:51 - 19/02/2018 09:16:51 - 18358 Okunma

Üniversitemiz, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Mutlu İlkbahar” Projesi İşbirliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda 15 Şubat 2018 Perşembe günü gerçekleştirilen törende işbirliği protokolünün imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN ve İl Sağlık Müdürü Vekili Demet AYDOĞDU tarafından atıldı.

Kırklareli merkez ve merkeze bağlı köyler genelinde 363 ev ziyareti yapılacak

Engellilerin yaşam kalitelerinin artırılması, bakıcılarının engelli bakımı konusunda bilgilendirilmesi, verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Bölümü öğrencilerinin profesyonel çalışma yoluyla sorumluluk bilinci ve toplumsal hassasiyet kazanmalarının hedeflendiği proje, 22.02.2018-18.05.2018 tarihleri arasında yürütülecek. Öğrenciler proje kapsamında, Kırklareli merkez ve merkeze bağlı köylerde 363 ev ziyareti yaparak; engellilere ve bakıcılara yönelik sağlık hizmeti, ağız ve diş bakımı, engelli bakımı ve ev kazalarından korunma konularında eğitimler ve uygulamalar gerçekleştirecekler.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştiriliyor

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “Kırklareli Üniversitesi olarak ilimize faydalı olabilmek, toplum sorunlarına çözüm üretmek, birlik ve beraberliğin önemini artırmak amacıyla bu yıl üçüncüsünü hayata geçirdiğimiz “Mutlu İlkbahar” Projesi ve bundan önceki projelerde olduğu gibi sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile ortak projeler yürütmeye, toplumun her kesimine destek vermeye ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam edeceğiz.  Bu vesileyle; Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Mehmet KARAMAN′a, Kırklareli İl Sağlık Müdür Vekili Sayın Demet AYDOĞDU’ya, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Buket AŞKIN’a ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Engelli ve yaşlı vatandaşlar projeden büyük memnuniyet duyduyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN da konuşmasında 1743 aileye evde bakım hizmeti sunduklarını belirterek 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirilen projelerde öğrencilerin 825 haneyi ziyaret ettiklerini ve engelli ile yaşlı vatandaşların projeden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. KARAMAN, başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere Sağlık Müdürlüğü'ne ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Mutlu İlkbahar projesi, sahadaki bir ihtiyacı karşılıyor 

İl Sağlık Müdürü Vekili Demet AYDOĞDU ise konuşmasında “Mutlu İlkbahar” Projesinin kamu ve üniversite işbirliğini yansıtması adına tüm Türkiye’ye örnek olması temennisinde bulunarak projenin sahadaki bir ihtiyacı karşıladığını söyledi. AYDOĞDU,  başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

İmza töreninin ardından Üniversitemizde Tıp Fakültesi açılması ile Hukuk Fakültesi’ne öğrenci alımına ilişkin basın mensuplarından gelen soruları cevaplayan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, şöyle konuştu:

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi kurulmasına dair başvurumuz, Yükseköğretim Genel Kurulu’nca kabul edildi

“Üniversitemiz bünyesinde Tıp Fakültesi kurulmasına dair başvurumuz, Yükseköğretim Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu, ilimiz ve üniversitemiz adına çok önemli bir gelişmedir. Üniversitemizde Tıp Fakültesi açılmasıyla birlikte İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte çalışacağız. Bir devlet üniversitesi olarak devlet hastanesi ile afiliasyon çalışması ile işbirliği yapacağız. Tıp Fakültemizin en kısa zamanda Bakanlar Kurulu’nca da kabul edilerek resmiyete kavuşması için sürecin tamamlanmasını bekliyoruz. 

5-10 sene sonra planlanabilecek bir adımın şimdiden atılması çok önemli

Devlet hastanesi ile afiliye çalışılacağı için mevcut devlet hastanesi eğitim araştırma faaliyetlerinin yürütüleceği hastane olacak. 4-5-6. sınıf öğrencilerimiz bu hastanede eğitim görüp çalışacak ve aynı zamanda hocalarımız da burada görev yapacak. Artık birçok alanda Profesör, Doçent, Yardımcı Doçent olacağı için sağlık hizmetlerinde kalite yükseltilecek. Üniversitemiz bir Tıp Fakültesi kazanırken, İl Sağlık Müdürlüğü de güçlü bir ekiple sağlık hizmeti vermiş olacak. Üniversitemiz personel (hoca) hizmetini sağlayacak. Ayrıca hastane dışında kampüsümüzde bir morfoloji binası yapılacak. Proje üzerinde halen çalışıyoruz. Bunlar tamamlanmadan öğrenci almamıza izin verilmiyor. Yani fakültenin hemen faaliyete geçmesinden ziyade kuruluş izninin alınması, büyük bir aşamadır. Bunu 5-10 sene sonrası için planlanabilecek bir adımın şimdiden atılması olarak görmek lazım. Bundan sonra bina ve altyapı olarak gerekli şartları sağladığımızda öğrenci alabileceğiz.

Hukuk Fakültesi ile ilgili olarak, öğrenci alımı için gerekli olan asgari akademik personel için çalışmalarımıza başlamıştık. Süreci tamamlamak üzereyiz. Yetiştirebilirsek, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi için öğrenci alacağız. 

protokol mutlu ilkbahar

Facebook Twitter Google Plus
“Mutlu İlkbahar” Projesi İşbirliği Protokolü İmzalandı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.