Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Deniz ÖZTÜRK ve Begüm DURUSOY, 27 Ağustos 2020 tarihinde online olarak gerçekleştirilen 2242-TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında “Gıda ve Tarım” kategorisinde İstanbul Bölge birincisi oldular.
“Salça Atığı Kırmızı Acı Biber Posası ve Çekirdeklerinden Ekstrakte Edilen Oleoresin İle Zenginleştirilmiş Yoğurt Üretimi” başlıklı projenin danışmanlığını Gıda Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Buket AŞKIN yapıyor.
Bölge yarışmasında başarı elde eden öğrencilerimiz, 09 Eylül 2020 tarihinde yapılacak olan Türkiye finalinde yarışacaklar.
ödül proje TÜBİTAK