Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/09/2020 17:25:56 - 17/09/2020 17:25:56 - 5833 Okunma

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kırklareli’ne gelen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Düsen KASEİNOV, Balkanlar Proje Koordinatörü Fatih ALİYİ ile birlikte 16 Eylül 2020 Çarşamba günü Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, TÜRKSOY’un tüm dünyada Türk kültürünün ve Türk dünyasının tanıtılması açısından çok önemli bir misyon üstlendiğini ve bu konuda başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, Kırklareli Üniversitesi’nin TÜRKSOY ile akademik ve kültürel işbirliğine hazır olduğunu ve kurumsal işbirliği altyapısının kısa bir zaman içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Genel Sekreter Prof. KASEİNOV ise TÜRKSOY’un kurulduğu günden bu yana Türk halklarının gönül birlikteliğini ve kardeşliğini güçlendirmek, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için gayret gösterdiğine değinerek Kırklareli Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Üniversitemiz Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ’nin de katıldığı görüşmede iki kurum arasında kamu diplomasisi alanında kurulabilecek işbirliği imkânları ve ortak proje önerilerinin yanı sıra TÜRKSOY’a üye ülkelerin (Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Türkiye) dış politika tezlerinin yer aldığı bir platformun kurulması (Kamu Diplomasisi Platformu) konusu değerlendirildi.

Ziyaretin sonunda KASEİNOV, Rektörümüze Türk dünyasının önemli edebiyatçısı Cengiz AYTMATOV’un portresi ile çeşitli kitaplar hediye etti. Rektörümüz ise, KASEİNOV’a günün anısında plaket takdiminde bulundu. Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muharrem EKŞİ de KASEİNOV’a “Kamu Diplomasisi ve AK Parti Dönemi Türk Dış Politikası” başlıklı kitabını armağan etti.

Görüşmede Değerlendirilen Proje Önerileri:

- Türk dünyası medya buluşmaları, Türk Dünyası Akademisyenler buluşmaları, Türk Dünyası kanaat önderleri buluşmaları,

- Türk dünyası medya temsilcileri buluşmaları, Türk Dünyası Dış politika buluşmaları, Türk Dünyası kanaat önderleri buluşmaları,

- Türk dünyası Kamu diplomasisi buluşmaları, Türk dünyası Kültür Diplomasi buluşmaları,

- Türk dünyası Dijital diplomasi buluşmaları, Türk dünyası araştırma merkezleri buluşmaları,

- Gaspıralı: Dilde, fikirde, işte birlik buluşmaları

Ziyaret İşbirliği

Facebook Twitter Google Plus
Zİyaret
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.