Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/09/2020 11:24:53 - 23/09/2020 11:24:53 - 6782 Okunma

TÜBİTAK BİDEB 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında Kırklareli Üniversitesi tarafından yürütülen “Gıda ve Teknoloji Alanlarına Yönelik Disiplinler Arası Bölgesel Kalkınma ve Ar-Ge Odaklı Proje Hazırlama Eğitimi” projesi kapsamında 16.09.2020 - 18.09.2020 tarihleri arasında üç gün süren çevrimiçi proje yazma eğitimi başarıyla tamamlanmıştır.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Engin Hüner’in yaptığı eğitim, Microsoft Teams üzerinden toplam 58 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe Kırklareli Üniversitesi’nden 46 kişi, Trakya Üniversiteler Birliği Üyesi olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden 2 kişi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden 2 kişi, Trakya Üniversitesi’nden 4 kişi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden 4 kişi katılmıştır. Etkinlikte Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman SAĞDIÇ, Prof. Dr. Muhammed ARICI, Bingöl Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alaadin YÜKSEL,  Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aziz GÜL ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi İlhan GÜN eğitmen olarak katkı sağlamışlardır. Kırklareli Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, Trakya Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY ve Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR ’un açılış konuşmaları ile başlayan etkinlik, 2 grup olarak 08.30-17.55 saatleri arasında devam etmiştir. Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi teknik olarak destek sağlarken, Kırklareli Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer VATANSEVER TOYLAN ve Öğr. Görevlisi Çiğdem OVACI BEJİ etkinliğin düzenlenmesinde yardımcı personel olarak görev almışlardır.

3 gün süren eğitimlerde öncelikle TÜBİTAK, ARDEB ve TEYDEB projeleri olmak üzere bölgesel kalkınma odaklı güdümlü projeler, TAGEM fon kaynakları, bölgesel kalkınmaya dayalı AB çerçeve programı fon kaynakları, kamu-özel sektör işbirliği projeleri ile diğer uluslararası fon kaynakları hakkında katılımcılar bilgilendirilmiştir. Grup çalışması ve mentorluk oturumlarında Ar-Ge proje destek programlarının tanıtılmasıyla; proje içeriğine yönelik ihtiyaç belirleme, projenin amacı, konusu ve literatür özeti, özgün değer, yaygın etki bölümlerinin hazırlanması konularında eğitmenler mentorluk desteği vererek katılımcılar ile deneyimlerini paylaşmışlardır. Böylelikle hem mevcut projesi veya proje fikri olan katılımcılar için hem de yeni proje geliştirmeyi planlayan katılımcılara daha nitelikli proje hazırlama yetkinliği kazandırılması hedeflenmiştir.

KLU EĞİTİM

Facebook Twitter Google Plus
ÇEVRİMİÇİ PROJE YAZMA EĞİTİMİ
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.