Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
26/09/2020 07:45:17 - 26/09/2020 07:45:17 - 4857 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 24 Eylül 2020 Perşembe günü düzenlenen Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki hakkaniyet ve iş birliği vizyonu ile bunun uluslararası sisteme etkilerinin ele alındığı “Uluslararası Doğu Akdeniz Konferansı”na katıldı.

Konferansın ilk oturumunda, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim KIRAN, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan BAYRAKTAR ile Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu üyesi Prof. Dr. Çağrı ERHAN konuştu. İlk oturumun moderatörlüğünü gazeteci Meryem İlayda ATLAS yaptı.

İkinci oturumda da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur AYBET, Hudson Institute Kıdemli Araştırmacısı Mike DORAN, Jamestown Foundation Başkanı Glen HOWARD ve Sunny Maritime College'dan Prof. Dr. Mark MEİROWİTZ “Doğu Akdeniz'de Hakkaniyetli Bir İş Birliğinin Uluslararası Sisteme Yansımaları” üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bu oturumun moderatörlüğünü ise SETA Washington DC Araştırma Direktörü Kılıç Buğra KANAT üstlendi.

Konferansa Üniversitemiz Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Muharrem EKŞİ de katılım gösterdi.

Doğu Akdeniz Konferans

Facebook Twitter Google Plus
ULUSLARARASI DOĞU AKDENİZ KONFERANSI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.