Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/10/2020 14:03:27 - 14/10/2020 14:03:27 - 7202 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Dersi, 14 Ekim 2020 Çarşamba günü online olarak yapıldı.

Açılış Dersi başlamadan önce Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nadide SEÇKİN, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin ALKIŞER BREGGER, Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ezgi TOK ve Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fürüzan ÇELİK ASLAN birer açılış konuşması gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Nadide SEÇKİN açılış konuşmasında 2020-2021 Eğitim Öğretim yılını çok bu özel pandemi koşullarda yapmak durumunda olduklarını ifade etti. Fakültelerinde “Tasarım” konusunda;  kentsel ölçekli çalışmalar yürüten Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, mekan ve çevre ölçeğinde çalışan Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile yapı ve yapı grupları ölçeğinde çalışan Mimarlık Bölümü olmak üzere üç bölümlerinin bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. SEÇKİN; eleştirel düşünce, iletişim, işbirliği ve yaratıcılık bağlamında eğitim planlarında bir değişiklik yaptıklarını ve bu yılın 1. sınıfındaki “Tasarım” nitelikli dersleri üç bölümde ortak olarak yürütmeye karar verdiklerini belirtti.

Fakültelerinde çok nitelikli ve çok özverili akademik ve idari kadro ile eğitim verdiklerine dikkat çeken SEÇKİN, öğrencilere seslenerek; “Siz değerli öğrencilerimizin bu süreci çok iyi değerlendireceğine inancımız sonsuz. Kırklareli’nde eğitiminizin yanı sıra çok güzel anılar biriktireceğinize, çok güzel ve değerli dostluklar edineceğinize inanıyoruz. Biz, Mimarlık Fakültesi olarak çok büyük bir aileyiz. Bu bakımdan her türlü konuda bizimle iletişim kurmada ve her sorununuzu bizimle paylaşmakta hiç çekinmeyin. Doğaya saygılı, fikri hür, irfanı hür birer meslek insanı yetiştirmeyi ilke edinen Fakültemize hoş geldiniz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.   

Açılış Dersinde ilk olarak Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Timur KAPROL “Yaşam Döngüsünde ‘Yeniyi Bulma’ Arayışlarının Mimarlık ve Güzel Sanatlardaki Yansımaları” başlıklı sunumunu öğrencilerle paylaştı. Ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Cevat ATALAY da “De Stijl” konusunda slayt eşliğinde bilgi verdi.

Ders, Doç. Dr. M. Cevat ATALAY’ın “Yazıtlar-Inscriptions” başlıklı dijital resim sergisinin gösterilmesiyle sona erdi.

Dersi izlemek için aşağıdaki görseli tıklayınız.

Mimarlık KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
MİMARLIK FAKÜLTESİ 2020-2021 AKADEMİK YILI AÇILIŞ DERSİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.