Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/11/2020 16:09:01 - 11/11/2020 16:09:01 - 4089 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, geçen yıl Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde başlatılan 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü “Geleceğe Nefes” fidan dikme kampanyası kapsamında Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN’in teşrifleriyle Kırklareli Merkez Kadıköy Köyü civarında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine katıldı.

Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacıyla 11 Kasım saat 11.11'de 81 il, 922 ilçede ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde aynı anda gerçekleşen etkinlikte, bu yıl ilk defa aralarında Azerbaycan, Bosna Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna’nın da yer aldığı 30 ülkenin de katılımıyla 83 milyon fidan toprakla buluştu.

Ağaç Dikme Seferberliğine Üniversitemizden Destek

‘Geleceğe Nefes’ fidan dikim kampanyasına Üniversitemiz akademik ve idari personeli de destek verdi. Çarşı binası yanında belirlenen alanda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, İç Denetçi Yıldırım ÇELİK, Daire Başkanları ile akademik ve idari personel tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak fidan dikti.

Geleceğe Nefes Fidan Dikme Kampanya

Facebook Twitter Google Plus
MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.