Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/11/2020 15:05:47 - 17/11/2020 15:05:47 - 4522 Okunma

TÜB Dönem Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde 12 Kasım 2020 Perşembe günü düzenlenen “Hatıra Ormanı Ağaç Dikme Töreni”ne katıldı.

Fidan dikim töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR; “Öncelikle bu etkinliğe TÜB Dönem Başkanı olmamın ötesinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini bir dost üniversite, değerli Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’i de bir dost Rektör olarak, sizleri de gönülden sevdiğim için katılmayı çok arzu ettim. Bu faaliyeti TÜB kapsamında gerçekleştirmiş olduk. Pandemi dolayısıyla yıl içerisinde yaptığımız faaliyet sayısında azalma olacaktır. Ancak mümkün oldukça bu faaliyetlerimizi azaltmadan yapmak istiyoruz. TÜB olarak yılda ortalama 18 faaliyet yapıyoruz. Önümüzdeki hafta bir faaliyetimizi daha çevrimiçi olarak gerçekleştireceğiz. Bugün ise burada ağaç dikmenin ötesinde bize düşen sorumluluk, bu fidanları büyütmektir. Çünkü bir canlıyı büyüteceğiz. İnşallah Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini daha sonraki ziyaretlerimizde bu diktiğimiz ağaçların büyüdüğünü görürüz,  gölgesinden de istifade ederiz. Yaptığımız akademik çalışmalar elbette ki çok önemli. Ama şu faaliyetin onlar yanında biz yöneticileri çok daha memnun ettiğini söylemeliyim. Bu tür faaliyetleri birer sosyal sorumluluk olarak görüyorum. O yüzden sosyal sorumluluk kapsamındaki faaliyetlerimizin mutlaka artması gerekir. Özellikle de burada ağaç dikmek için bir araya gelmiş olmanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de aynı bilinçle bugün burada bizlere katıldığınıza inanıyorum. Bu düşüncelerle etkinliğimize katıldığınız için sizlere şükranlarımı sunar, sağlıklı günler dilerim. Hayırlı olsun” dedi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise, konuşmasında; “‘Birlikten güç doğar' prensibiyle yola çıktığımız Trakya Üniversiteler Birliği, her geçen gün gücüne güç katmaktadır. Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız bu etkinliğimizi, burada açık havada tabiatla iç içe olduğumuz için bu sefer iptal etmeyelim istedik. Bu nedenle niyetimizi Dönem Başkanımız değerli Kırklareli Üniversitesi Rektörümüze ilettik. Sağ olsunlar, onlar da bizi kırmadılar ve kabul ettiler. Dolayısıyla bu etkinliğimizi düzenliyoruz. Hayatın devam ettiğini göstermesi ve bir sosyal sorumluluk projesi olması münasebetiyle etkinliğimiz son derece önemliydi. Katılamayan diğer paydaş üniversite Rektörlerimizin selamları var. Etkinliğimizin hayırlara vesile olması dileklerimle, gelecek günlerde buranın öğrencilerimizin ve personelimizin faydalanacağı bir alan olmasını temenni ederim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fidan dikimi alanına geçildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Stadyumu çevresinin de ağaçlandırılmasını sağlayan TÜB 2. Hatıra Ormanı ağaç dikme etkinliğinde 7 farklı türde 150 fidanın dikimi katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.

Fidan NKÜ TÜB

Facebook Twitter Google Plus
TÜB Fidan Dikimi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.