Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/12/2020 13:30:26 - 14/12/2020 13:30:26 - 4329 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KLUSEM) tarafından düzenlenecek Online İHA (İnsansız Hava Aracı) eğitimlerine başvurular başlamıştır. Başvurular 18 Aralık 2020 tarihine kadar sürecektir.

22.02.2016 tarihinde yayımlanan İnsansız Hava Araçları talimatı kapsamında ticari amaçlı insansız hava aracı kullanıcılarının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş eğitim kuruluşlarından kullandıkları insansız hava aracının sınıfına göre eğitim görmüş ve sertifika almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir. Bu talimat kapsamında gerekli sertifikayı katılımcılara sağlamak amacı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından TR-İHA-E-53 lisans numarasıyla ‘İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu’ olarak yetkilendirilen KLUSEM tarafından Online İHA0 ve İHA1 insansız hava aracı eğitimi verilecektir.

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 24.11.2020 tarihinde yaptığı duyuru ile İHA eğitimlerinin uzaktan verilebilmesi mümkün olmuştur. Eğitimleri tamamlayanlara Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı pilot ehliyeti verilecektir. 

Programlara ilişkin detaylara https://sem.klu.edu.tr/blog/online-iha-drone-pilotlugu-egitimlerine-basvurular-basladi sayfasından erişebilirsiniz.

Detaylı bilgi ve ön başvuruları için klusem@klu.edu.tr eposta adresine üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Önemli Not: Ön başvurularınızı 18 Aralık 2020 tarihine kadar klusem@klu.edu.tr adresi üzerinden hangi programa kayıt yaptırmak istediğinizi (İHA-0 veya İHA-1), İsim, soy isim, telefon numaranızı belirterek yapmanız, eğitim danışmanımızdan kesin kayıt için bilgilendirme yapılmadan ücret ödememeniz rica olunur. 

Eğitim Yöntemi
Online

Eğitim Konuları
İHA-0 Eğitim Konuları
İHA-1 Eğitim Konuları

Eğitmenler
Ar. Gör. Kerem Ataşen
Ar. Gör. Burak Beynek

Ücret
İHA-0 için 400 TL
İHA-1 için 800 TL

 

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
https://sem.klu.edu.tr 
klusem@klu.edu.tr

ONLINE EĞİTİM EĞİTİM İHA

Facebook Twitter Google Plus
İHA DUYURU
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.