26/02/2021 09:48:46 - 09/03/2021 09:48:46 - 1514 Okunma

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma" Programı kapsamında Kırklareli Üniversitesi Ar-Ge Stratejisi ve Yol haritası hazırlık çalışmalarının yürütülmesi aşamasında Kırklareli Üniversitesi ve TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından Kırklareli’nde faaliyet gösteren sektör temsilcileri ve kamu kurumlarına 23.02.2021- 24.02.2021 tarihlerinde ziyaretler gerçekleştirildi.

Görüşmelere Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü’den Başuzman Araştırmacı Barış ÇARIKÇI ve Uzman Araştırmacı Seda CELEP, Teknokent Genel Müdürü Öğr. Gör. Dr. Selin ÖZDEN, Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi Başkanı Öğr. Gör. Çiğdem OVACI BEJİ ve Gıda İhtisaslaşma Koordinatörlüğü personeli Celil Onur ŞENDİR katıldı.

Gerçekleştirilen ziyaretlerde, Kırklareli ilinin gıda alanında mevcut durumu, gelişmeye açık yönleri ve Kırklareli Üniversitesi ile işbirliği imkânları değerlendirildi.

Ziyaret Gerçekleştirilen Kurumlar;

• Kırklareli Valiliği
  • Kırklareli Belediyesi
  • Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü
  • Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası
  • Kırklareli Ticaret Borsası
  • Trakya Kalkınma Ajansı
  • Ak Gıda San. ve Tic. A.Ş
  • Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. A.Ş
  • Bahçıvan Gıda San. ve Tic. A.Ş.
  • Rumeli Hardaliye
  • S.S. Hamitabat Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi