Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/03/2021 16:18:02 - 08/03/2021 16:18:02 - 738 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kapsamında Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN ve Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi’nin teşrifleriyle Kırklareli Merkez Erikler Mevkii civarında gerçekleştirilen “Mercan Hatıra Ormanı” fidan dikim etkinliğine katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi'nin himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan Mercan Ormanları Seferberliği kapsamında Kırklareli’de 7 bin adet çam ve badem ağacı fidanı dikildi.

Etkinlikte konuşan Vali Osman BİLGİN, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine ithafen hayatta her şeyin anneyle ve kadınla başladığını ifade etti. Konuşmasında kadınların hakkının ödenmeyeceğine dikkat çeken BİLGİN, “Kadınlarımıza sadece bir gün değil her gün değer vermeliyiz. Çalışan kadınlarımızın önemi yadsınamaz. Özellikle sağlık çalışanlarının %65’ini kadınlar oluşturmaktadır. Covid-19 sürecinde de verdikleri mücadeleyi hepimiz yakından görmekteyiz. Buradan sağlık çalışanlarına hem ilimiz hem şahsım hem de devletimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Kadına şiddet bir insan hakkı sorunudur. İnsanların birbirine tahammül edememe sorunu son dönemlerde daha fazla arttı. Bunun için bizler eğitimden sosyal sorumluluk projelerine kadar her alana destek olmalıyız. Toplumu bu konuda bilinçlendirmeliyiz” dedi.

BİLGİN konuşmasını tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak sonlandırdı.

Fidan Mercan Ormanları

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.