Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/04/2021 13:39:25 - 16/04/2021 13:39:25 - 806 Okunma

Aralarında Üniversitemizin de bulunduğu 15 ihtisas üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ başkanlığında 15 Nisan 2021 Perşembe günü çevrimiçi olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurulu  (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ başkanlığında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında ihtisaslaşan üniversitelerin ihtisas alanlarına yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında değerlendirmelerin yapıldığı toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. SARAÇ, 2015 yılında uygulamaya koydukları “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi”nin Yeni YÖK anlayışının bir tezahürü olan “birlikte çalışma, birlikte hareket etme” projesi olduğunu ifade etti.

İhtisaslaşan üniversitelerin tecrübe paylaşımında bulunmasının önemine de değinen Sayın Prof. Dr. SARAÇ, bölgesel kalkınma dinamiklerini destekleyen çalışmaların bu proje ile hayata geçtiğini ifade etti.

Toplantı hakkında değerlendirmede bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, ihtisaslaşan üniversitelerin yaptıkları çalışmalar konusunda faydalı bir fikir alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, toplantıda “Gıda” alanında ihtisaslaşan bir üniversite olarak Bölgemizin ve Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde ihtisas alanında projelerin yürütüleceğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi kapsamında ihtisaslaşan üniversitelerin her zaman yanında yer alan ve destek veren YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta SARAÇ başta olmak üzere YÖK Yürütme Kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu.

Toplantıda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR hazır bulundu.

YÖK İhtisaslaşma Toplantı

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.