Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/06/2021 15:43:17 - 28/06/2021 15:43:17 - 837 Okunma

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, 28 Haziran 2021 Pazartesi günü Üniversitemizi ziyaret ederek Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile birlikte Üniversitemiz bünyesinde 3. Merkezi Derslikler Binasında kurulan “Nesiller Arası Gelişim Merkezi”nde (NEGEM) incelemelerde bulundu.

Rektör Danışmanı Dr. Öğr Üyesi Doğan ÜNAL, Proje Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yeliz MERCAN, Eğitim Öğretimi Geliştirme Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ ve diğer Proje ekibi tarafından karşılanan Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ŞAHİN, NEGEM’de yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı. İlk olarak Merkez bünyesindeki “Çocuk Gelişimi Ünitesi”ni ziyaret eden ŞENGÖRÜR ve ŞAHİN’e bu ünitede 0-18 yaş grubunda bulunan çocuklara yönelik Proje kapsamında yürütülen eğitim ve danışmanlık çalışmaları hakkında bilgi arz edildi. Daha sonra “Sosyal Etkinlik Ünitesi”nde incelemelerde bulunarak 65 yaş ve üstü bireylere yönelik yürütülen sosyalleşme, dijital okuryazarlık ve sanatsal beceri (müzik) eğitimleriyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında tanıtım yapıldı.

Nesiller Arası Gelişim Merkezi’nin faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, toplumun gelişmesi açısından son derece önemli bir projeyi hayata geçirdiklerine dikkat çekti. Projenin normal süresinin sona ermesiyle beraber Merkezin Üniversitemizin Sağlık Bilimleri alanındaki uygulamalı eğitimlerinde ve Üniversitemiz tarafından yürütülecek birçok ulusal ve uluslararası projenin alt yapılarının oluşturulmasında önemli rol oynayacağını belirten ŞENGÖRÜR, bu projelere bağlı olarak topluma katkı noktasında sosyal sorumluluk projelerinin uygulanmasında Kırklareli Üniversitesinin gücüne güç katacağını dile getirdi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ŞAHİN ise, Kırklareli Üniversitesi Nesiller Arası Gelişim Merkezi’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projenin öngörülen fiziki ve teknolojik altyapı çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek planlanan eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ŞENGÖRÜR ve ŞAHİN proje ekibine görevlerinde başarılar dileyerek Merkezden ayrıldı. 

NEGEM KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.