Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/07/2021 15:59:51 - 16/07/2021 15:59:51 - 675 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Valiliği tarafından Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda 15 Temmuz 2021 Perşembe akşamı düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliklerine katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Demokrasi ve Milli Birlik Araç Konvoyunun geçişi gerçekleşti.

Akabinde İl müftülüğü görevlilerince Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Şehitler kasidesi okundu. Ardından programa katılanlar Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın  "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" konuşmalarını canlı yayından izledi.

Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, etkinlikte günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Vali BİLGİN konuşmasında 05 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçtiğini ve bu hain darbe girişiminin asla unutulmayacağını vurguladı.

Türk milletinin 15 Temmuz'da devletine sahip çıkarak destan yazdığını ifade eden BİLGİN, “Türk milleti hainlere karşı her zaman birlik ve dirlik içerisinde oldu. ‘İyi ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşıyız. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!’. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor; kahraman gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum” dedi.

Vali BİLGİN’ in konuşmalarının ardından, “Türkiye Geçilmez” düsturuyla saat 22.00’da 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu düzenlendi. Düzenlenen koşunun ardından Vali Osman BİLGİN özel sporculardan şanlı bayrağımızı öperek teslim aldı ve koşuya katılan sporculara sertifikalarını verdi.

Program, Kırklareli İl Müftüsü Aydın YIĞMAN tarafından edilen duanın ardından saat 00.13’da camilerden salaların okunmasıyla sona erdi.

15 Temmuz Milli Birlik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ, “15 TEMMUZ DEMOKRASİ ve MİLLİ BİRLİK GÜNÜ” ETKİNLİKLERİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.