Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/08/2021 10:54:20 - 23/08/2021 10:54:20 - 1017 Okunma

Kırklareli Üniversitesi, Kırklareli İŞKUR ve Danone Sütlü Ürünler işbirliğiyle düzenlenen Endüstriyel Kariyer ve İşbaşı Eğitim Programı’nın tanıtım ve işe alım günü etkinliği 20 Ağustos 2021 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezi ve TÖMER sınıflarında gerçekleştirildi.

Programın açılış etkinliğine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU, Danone Sütlü Ürünler Fabrika Operasyonları Müdürü Fatih BAŞARAN, fabrikanın çeşitli kademelerindeki yöneticiler ve mezunlarımız katıldı.

 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında “GIDA” alanında ihtisaslaşacak yükseköğretim kurumu olarak belirlendiğini ifade ettiği konuşmasında “Gıda alanında faaliyet gösteren firmalarımızla işbirliğimizi geliştirerek hem bölgesel hem de ulusal anlamda kalkınmaya destek sunmayı amaçlayan bir vizyon ve potansiyele sahibiz” dedi.

 

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Aytaç BABALIOĞULLU ise İŞKUR olarak ilimiz genelinde çeşitli desteklerle ve programlarla istihdamı geliştirmeye yönelik çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Danone Sütlü Ürünler Fabrika Operasyonları Müdürü Fatih BAŞARAN, Üniversite, İŞKUR ve Sanayinin birlikte hareket ettiğini bu sebeple nadir ve önemsenmesi gereken bir etkinliği gerçekleştirdiklerini vurgulayarak Endüstriyel Kariyer ve İşbaşı Eğitim Programı ve Danone Şirketinin kurum kültürü hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Açılış ve tanıtım etkinliğinin ardından Danone Sütlü Ürünler insan kaynakları uzmanları tarafından mezunlarımızla mülakatlar gerçekleştirildi. Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen programa Üniversitemizin Lüleburgaz, Pınarhisar ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokullarında; Gıda Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ile Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi bölümlerini bitiren 88 mezunumuz başvurdu. Akabinde Danone Sütlü Ürünler insan kaynakları uzmanları tarafından ön elemeden geçen 32 mezunumuz mülakata alındı ve mülakatı geçen 10 mezunumuz Danone Sütlü Ürünler bünyesinde istihdam imkânı elde edecek. Mülakat sonuçları bir hafta içerisinde mezunlarımızla paylaşılacaktır.

Kariyer Etkinlik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
DANONE
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.