Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
14/09/2021 09:46:36 - 14/09/2021 09:45:26 - 1159 Okunma

Üniversitemiz ailesine yeni katılan öğrenciler için 13 Eylül 2021 Pazartesi günü saat 14.00’da Oryantasyon Programı düzenlendi.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin Üniversitemizi daha iyi tanımaları, Üniversitemizin sunduğu imkânlardan daha iyi yararlanmaları ve kısa sürede üniversite hayatına uyum sağlamaları amacıyla YouTube üzerinden canlı olarak gerçekleştirilen programın açılışında öğrencilere seslenen Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesini tercih ettikleri için öğrencilere teşekkür etti.

Türkiye’nin yenilikçi ve girişimci üniversitelerinden biri olan Kırklareli Üniversitesinin gelişmiş teknolojik ve dijital eğitim ortamları, uzaktan eğitim alt yapısı, ulusal ve uluslararası standartları içeren eğitim programları ile öğretim ve değerlendirme uygulamalarını yürüttüklerini vurgulayan ŞENGÖRÜR, konuşmasına şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine ilişkin, ulusal ve uluslararası öğrenci değişim programları, çift ana dal ve yan ana dal programları, ortak seçmeli dersler programı, kariyer destek eğitimleri, kariyer fuarı ve kariyer günleri vb. etkinlikler yürütmekteyiz. Eğitim-öğretimde dijitalleşme çalışmaları yürütüyoruz. Üniversitemizde kullandığımız tüm yazılımlarımızı kendimiz üretiyoruz.

Sosyal aktivite olarak öğrencilerimizin kullanımına açık farklı sportif ve sosyal altyapılarımız mevcuttur.

Öğrenci odaklı bir üniversite olarak her yıl öğrenci memnuniyet araştırmaları sonuçlarına göre yeniliklere gidiyoruz. Sizlerin gücünü Üniversitemize katmak için yenilikçi düşünceler peşindeyiz. Temel politikamız olan öğrenci odaklı Üniversite olarak sizlerle birlikte daha iyi ve nitelikli bir Üniversite olmayı hedefliyoruz.

Topluma Katkı alanında; Üniversite olarak iş dünyası ile akademiyi başarıyla birleştiren bir Üniversiteyiz. Uluslararası, ulusal ve yerel düzeyde birçok bilimsel ve sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz. Yürüttüğümüz tüm sosyal sorumluluk projelerinde öğrencilerimiz aktif rol almaktadır. Tüm öğrencilerimizin üniversite yaşamı süresinde farklı proje ve araştırmalarda yer alması için farklı alternatifler oluşturuyoruz.

‘Üniversite yaşamı; daha fazla okuma, araştırma ve sorgulama ile kendimize ve hayata bakışımızı sürekli genişletmeyi gerekli kılmaktadır.’

Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız için Üniversitemizdeki akademik ve sosyal sorumluluk projeleri ile kariyer destek hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanarak CV’lerinizi zenginleştirebilirsiniz. Kampüsle buluştuğunuz gün sizleri, Kariyer Merkezimize kayıt olmaya ve faaliyetlerimiz için bilgi almaya bekliyoruz.

Kırklareli Üniversitesini tercih ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve Üniversitemize hoş geldiniz diyorum. Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Sizden tek isteğimiz çok fazla girişimci ve istekli olmanız. Yaşamın tüm renklerini fark edeceğiniz bir üniversite hayatı geçirmeniz dileklerimle hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

Rektörümüzün konuşmasının ardından; öğrenciler için hazırlanan Oryantasyon Programına geçildi. Programda Üniversitemizin genel bir tanıtımı yapıldıktan sonra sırasıyla; “Öğrenci İşleri”, “Uzaktan Eğitim Hizmetleri”, “Öğrenci Değişimi ve Erasmus”, “Kariyer Destek Hizmetleri”, “Sağlık, Kültür ve Spor Hizmetleri”, “Kütüphane Hizmetleri” konularında sunum eşliğinde ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. Her bir sunumun akabinde öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Programın tamamını seyretmek için TIKLAYINIZ.

Oryantasyon Program KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
ORYANTASYON
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.