Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/09/2021 09:10:48 - 29/09/2021 09:10:48 - 1266 Okunma

Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2021 - 2022 Akademik Yılı Güz Dönemi “Açılış Dersi” yapıldı.

İlahiyat Fakültesi 2021 - 2022 Güz Dönemi, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali BÜYÜKKARA tarafından gerçekleştirilen  “Ehl-i Sünnet Nedir, Ne Değildir?” konulu “İlk Ders” ile başladı.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 3. Merkezi Derslik Konferans Salonu’nda 27 Eylül 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen derse; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Genel Sekreterimiz Ahmet ŞİMŞEK, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit ÖZKAN, Fakülte akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Ders öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, bir açılış konuşması yaptı. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR konuşmasında Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde çok değerli akademisyenlerin görev yaptığını ifade ederek öğrencilerin başarılı bir eğitim hayatı sürdürmeleri için Üniversitemizde geniş olanaklar sunulduğunu aktardı. ŞENGÖRÜR, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

 “Uzun bir süreden sonra bir araya geldik. Sizlerle bir arada olmak bizler için çok önemli. Üniversitemizin sunduğu imkânlardan en iyi şekilde faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Uluslararası, ulusal ve yerel düzeyde birçok bilimsel ve sosyal sorumluluk projeleri yürütmekteyiz. Yürüttüğümüz tüm sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alın.

Sizleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamamız için Üniversitemizdeki kariyer destek hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanarak CV’lerinizi zenginleştirin. Sizleri Kariyer Merkezimize kayıt olmaya ve faaliyetlerimiz için bilgi almaya bekliyoruz.”

ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda 2021 - 2022 eğitim - öğretim yılının akademik ve idari personel ile öğrenciler için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halit ÖZKAN ise uzun bir aradan sonra öğrencileri sınıflarda ve koridorlarda görmenin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek, “Öğrencilerimizi alanında yeterli bilgi ve donanıma sahip, akademik düşünme yetisi gelişmiş ve yaşantısı ile topluma örnek bireyler yetiştirmeyi temenni ediyoruz” dedi.

Derste Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali BÜYÜKKARA, “Ehl-i Sünnet Nedir, Ne Değildir?” konusunu anlattı. Prof. Dr. BÜYÜKKARA konuşmasında Ehl-i Sünnet’in bir mezhep olarak görüldüğünü söyleyerek “yetmiş üç fırka arasında kurtulan fırka” olarak insanlara arzı olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. BÜYÜKKARA, dersin sonunda öğrencilerin sorularını cevapladı.

Açılış Dersi, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali BÜYÜKKARA’ya teşekkür ederek günün anısına hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

İlahiyat İlk Ders KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
İLAHİYAT AÇILIŞ DERSİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.