Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/10/2021 10:07:32 - 06/10/2021 10:07:32 - 840 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni”ne katıldı. Burada Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR eşlik etti.

Törende ilk olarak Prof. Dr. Ali TÜFEKÇİ’nin yönetimindeki İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası tarafından müzik dinletisi yapıldı. Ardından “Yükseköğretim” başlıklı Türk Yükseköğretimi’nin gelişimini ve şu anki mevcut durumunu anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi.

Törende Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN birer konuşma yaptı.

Konuşmasında teknolojik dönüşümlere dikkat çeken YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. ÖZVAR, bu dönüşümlere seyirci kalınmaması gerektiğini söyleyerek YÖK olarak çağın en önemli gücü, bilginin ve hızla değişen teknolojinin temelini oluşturan büyük veri kullanımına özen göstereceklerini ifade etti. Prof. Dr. Erol ÖZVAR, Türkiye’de iş gücü piyasasını dikkate alarak üniversitelerin kendi mezunlarının istihdam durumunu takip ettiği bir süreci de hayata geçireceklerini belirtti.

Türkiye’nin dünyada uluslararası öğrenci kabulü bakımından ilk 10’da, Avrupa’da ise 5. sırada yer aldığı bilgisini veren Prof. Dr. ÖZVAR, daha fazla uluslararası öğrencinin yer almasının üniversitelerin küresel görünümüne katkı sağlayacağını dile getirdi. Prof. Dr. ÖZVAR konuşmasını, üniversitelerin uluslararası bilim dünyasında söz sahibi olabilecek güçte ve nitelikte olduğunu söyleyerek tamamladı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ise, konuşmasında koronavirüs salgını nedeniyle 2020 yılı Mart ayından beri pek çok alanda olduğu gibi eğitim-öğretim hizmetlerinde de büyük zorluklar yaşandığını anımsatarak, uzaktan da olsa eğitimin devam ettirilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Ancak uzaktan eğitimin yüz yüze eğitim öğretim tecrübesinin yerini tutmayacağının açık olduğunun altını önemle çizen ERDOĞAN, hükümet olarak her kademedeki eğitim kurumlarını belirlenen vakitte faaliyete geçirmek için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Eğitim ile kalkınma arasındaki güçlü bir ilişkiye inandıklarını ve bu ilişkiyi kurduklarını hatırlatan ERDOĞAN, “İnsanlarımızın eğitim seviyesi yükseldikçe, bilgi ve kabiliyetleri arttıkça, ülkemizin siyasi, sosyal ekonomik gelişmesi de aynı oranda hızlanmaktadır. Yaygın ve güçlü eğitim kurumlarına sahip ülkelerde refah da artıyor. Yükseköğretim kurumlarının ülke geneline yayılması bu şekilde ortaya çıkacak refahın da adil ve dengeli dağılması anlamını taşımaktadır” diye konuştu.

YÖK ÜSTÜN BAŞARI ÖDÜLLERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından verilen ödüller, “bireysel ve kurumsal” olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.

“YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında “Bireysel Ödüller”, Sosyal ve Beşeri Bilimler Kategorisinde, Fen ve Mühendislik Bilimleri Kategorisinde, Sağlık Bilimleri Kategorisinde sahiplerine takdim edildi.

“YÖK 2021 Üstün Başarı Ödülleri” kapsamında “Kurumsal Ödüller” ise, Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü, Uluslararası İşbirliği Ödülü, Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü ve Topluma Hizmet Ödülü ​kategorilerinde sahiplerini buldu. ​

Akademik Yıl Açılış Tören KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
akademik yıl açılışı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.