13/10/2021 10:20:17 - 13/10/2021 10:20:17 - 547 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 19. Üst Kurul Toplantısı, birliğe üye beş Üniversitenin Rektörünün katılımıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

TÜB Üst Kurul Dönem Başkanı ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığında NKÜ Rektörlük Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TÜRKYILMAZ, TÜB Genel Sekreteri ve Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi TÜB Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR ve Trakya Üniversitesi TÜB Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE katıldı.

Toplantıda üniversitelerarası işbirliği protokolleri çerçevesinde önceki üst kurul toplantısında alınan kararlar, bunlara ilişkin gelişmeler ile TÜB 2021 Yılı Etkinlik Takvimi içerisinde planlanan etkinlikler ele alındı. TÜB 19. Üst Kurul Toplantısında ilgili alt kurullardan gelen Akademik Dergi Çalışmaları, Pandemi Sürecinde Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Çalışmaları görüşülürken, gündemin devamında birlik üyesi üniversitelerin yabancı dil eğitimleri ve hazırlık programları ile ilgili yapılabilecek ortak faaliyetleri, ölçme ve değerlendirme uygulamaları ile Kalite Güvence Çalışmaları konusunda yapılabilecek ortak faaliyetler değerlendirildi. Üst kurul ayrıca Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm konusunda yapılabilecek çalışmaların ve üye üniversitelerin geliştirdiği yazılımların ortak kullanımını görüştü. Son olarak, birliğin kuruluşunun 10. yılı kutlamaları kapsamında planlanan etkinlikler hususunda hazırlanan rapor görüşüldü.

Toplantıdan önce Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Üst Kurul üyeleri Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’i makamında ziyaret etti.

TÜB KLÜ

.