Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/10/2021 11:51:26 - 20/10/2021 11:51:26 - 781 Okunma

İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamaları (3+1 ve 7+1) toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR başkanlığında; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, İşletmelerde Mesleki Eğitim Uygulamalarının yer aldığı Akademik Birimlerin Dekan ve Müdürleri ile Bölüm Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Üniversitemizde öğrencilerimiz ve işverenler arasında beklenti ve taleplere göre istihdam odaklı bir eğitim-öğretim amacıyla Meslek Yüksekokullarımızda 3 dönemin okulda ders olarak, 1 dönemin ise işletmede mesleki eğitim olarak alınmasını öngören 3+1 Uygulamalı Eğitim Modeli ile  Fakültelerimizde 7 dönemin okulda ders olarak, 1 dönemin ise işletmede mesleki eğitim olarak alınmasını öngören 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeli geliştirilmiştir.

Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, Senato Salonunda 19 Ekim 2021 Salı günü düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada;  işletmede mesleki eğitime ve uygulamalara yönelik yapılan çalışmalarla, öğrencilerimizin işletmede mesleki eğitim uygulamasına başladığı işletmelere ziyaretler yapılacağını, işletmelerden alınacak geri dönüşler çerçevesinde müfredatın güncelleneceğini belirterek, geliştirilecek yazılımla, işletmede mesleki eğitimin hem üniversitemizin daha nitelikli eğitim vermesi, hem öğrencilerin işletmede mesleki eğitimlerinde niteliğin artırılması, hem de sektörün ihtiyaç duyduğu ara eleman temininin kolaylaşacağını ifade etti.

İşletmede mesleki eğitimle istihdam garantili bir eğitim ve işyeri uygulaması hedeflediklerine dikat çeken Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, sistemin işlemeye başlamasıyla birlikte işgücü analizinin yapılarak önce Bölgemizin ve daha sonra da Ülkemizin ihtiyaç duyacağı ara elamanı yetiştirme imkanın olacağını dile getirdi.

Toplantıda, ayrıca halen uygulanmakta olan 3+1 ve 7+1 uygulamalı eğitim modeli değerlendirilerek, ortaya çıkabilecek sorunlar ve geliştirilebilecek çözüm önerileri ele alındı.

İşyeri Eğitimi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.