Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
04/11/2021 16:00:08 - 04/11/2021 16:00:08 - 547 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından lisansüstü öğrencileri bir araya getirebilmek amacıyla düzenlenen “Trakya Üniversiteler Birliği V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi”, 04 Kasım 2021 Perşembe günü Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde Google Meet üzerinden online olarak başladı.

Kongrenin açılış programına; Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi TÜB Lisansüstü Düzenleme Kurulu Üyesi Doç. Dr. Diler YILMAZ ile akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, akademik çalışmaların ve etkinliklerin Üniversiteler için önemli olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. ÖZDEMİR, bu bilinç ve farkındalıkla Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin kurulduğu günden beri sadece Bandırmada değil ülkemizin diğer şehirlerinde ve yurt dışında çok sayıda kongre ve sempozyum düzenleyerek ulusal/uluslararası bir çok üniversitede akademisyenleri bir araya getirme fırsatı oluşturduğunu ifade etti. “Trakya Üniversiteler Birliği V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi”nin bilime katkı sağlamayı, bilim insanı olmayı teşvik etmeyi, nitelikli ve özgün bilimsel çalışmaların artmasına destek olmayı ve genç akademisyenlerin aralarında bilgi ve tecrübe paylaşımına katkı sağlamayı amaçladığını belirten ÖZDEMİR, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, düzenlenen kongrenin öğrencilerin deneyimlerini birbirleriyle paylaşarak ileriye yönelik güzel çalışmalara basamak teşkil etmesini ve akademik hayatlarına katkı sağlamasını temenni ederek, “Eğitim ve araştırma üniversitelerin iki önemli faaliyet alanıdır. Özellikle lisansüstü düzeyde araştırma çalışmaları son dönemde ivme kazandı. Bu kongrelerde metodoloji, çekilen sıkıntıların paylaşılması, ekip çalışmalarının yapılması ve fikir alışverişinin yapılması çok önemli” dedi.

Üniversitelerin yürüttüğü başarılı akademik çalışmaların ülkemizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda daha refah bir gelecek umuduyla hızla artığına dikkat çeken Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Trakya Üniversiteler Birliği V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi” ile öğrencilerin sadece bilgi edinmeyi değil aynı zamanda analitik düşünme yeteneği ile değerlendirmenin ve sorgulayıcı bakış açısı geliştirmenin de temellerini öğreneceklerini söyledi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU da Trakya Üniversiteler Birliği’nin yılda 20’den fazla etkinlik düzenleyerek Üniversiteleri bir arada tuttuğunu ifade etti. Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım; İşi kolay kılalım” sözlerini katılımcılarla paylaşan TABAKOĞLU, düzenlenen kongrede önemli düzeyde bilgi ve tecrübe paylaşımı olacağını dile getirdi.

Trakya Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise “V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi”nde; Fen Bilimleri alanında 50, Sağlık Bilimleri alanında 38 ve Sosyal Bilimler alanında 86 bildiri olmak üzere toplamda 33 oturumda 174 bildiri sunulacağını ifade etti. Bu sayının yüksek olmasında organizasyon heyetinin gayreti ve kongrenin çevrimiçi olarak gerçekleştirilmesinin etkili olduğunu belirten ŞENGÖRÜR konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“‘Trakya Üniversiteler Birliği V. Lisansüstü Öğrenci Kongresi’ tüm alanlarda disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek, nitelikli ve özgün akademik üretime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen üstün nitelikte bir kongredir.  Aynı zamanda, çok yönlü iletişim ve tecrübe aktarımı imkanı sunarak, lisansüstü çalışmaların niteliğini arttırmak hedeflemektedir. Bu bağlamda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR hocamıza ve onun şahsında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ailesine kongreye ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyorum.

Ayrıca; Trakya Üniversiteler Birliği üyesi Üniversitelerimizin Rektörlerine, Rektör Yardımcılarına, kongre organizasyon heyetine teşekkürlerimi sunuyor; kongrenin verimli ve faydalı geçmesi dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından program, katılımcıların kongre bildirilerinin sunumuyla devam etti.

TÜB Lisansüstü Kongre KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.