Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/11/2021 09:30:44 - 08/11/2021 09:30:44 - 895 Okunma

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’ nin (YEDAM) Ortak Açılış Töreni 05 Kasım 2021 Cuma günü Yeşilay Genel Merkezinden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU ve Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit ÖZTÜRK’ ün katılımları ile online olarak gerçekleştirildi.

Kırklareli YEDAM’ ın da açılışı yapıldığı törene Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve il protokolü canlı bağlantı ile katılarak, açılış kurdelasını kestiler.

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN açılışta yaptığı konuşmada, YEDAM'ın bağımlılıklarla mücadelede önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, YEDAM'a müracaat eden kişilere danışmanlık ve rehabilite hizmeti verildiğini belirtti. Bağımlılık denilince akla öncelikli olarak madde, alkol ve tütün bağımlılığının geldiğini aktaran BİLGİN, sadece Kırklareli'nde değil, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmak üzere toplam 104 YEDAM açılışının Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın online olarak katılımıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

Açılışların ardından Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de hizmet veren Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’ nin (YEDAM) toplam sayısı 104’e ulaştı.

YEDAM bağımlı bireylere ve ailelerine ücretsiz destek sağlıyor…

Yeşilay, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) bağımlılara ve yakınlarına ücretsiz psikososyal destek sağlıyor. YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlayarak yeniden hayata kazandırılmaları için yardımcı oluyor. Aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılmasını ve ilişkilerin sağlıklı devam etmesini destekliyor. YEDAM’a 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden ulaşılabiliyor.

YEDAM Açılış KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ, KIRKLARELİ YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ (YEDAM) AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.