Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/11/2021 10:20:38 - 09/11/2021 10:20:38 - 933 Okunma

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un teşrifleriyle gerçekleştirildi.

Törene Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Tekirdağ Milletvekili Mustafa YEL, 26. Dönem Tekirdağ Milletvekili Ayşe DOĞAN, Adalet Komisyonu Başkanı Naci ERGİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan FINDIK, İl Jandarma Komutanı J. Kıd. Alb. Osman KILIÇ, Büyükelçi M. Süreyya ER, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Ejder GÖRCEĞİZ, 2. İdare Mahkemesi Başkanı Özkan ATASEVER, Baro Başkanı Av. Sedat TEKNECİ, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK temsilcileri, akademisyenler ile öğrenciler katılım gösterdi.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleşen açılış töreni öğrencilerin  “Neden Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi?” sorusunu cevapladığı tanıtım videosu ile başladı. Ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan icra heyeti, Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda GÖKSU yönetiminde müzik dinletisinde bulunuldu.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgi vererek 2021-2022 Akademik Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulundu.

2021-2022 Akademik Yılı açılış töreni TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un “İlk Ders” mahiyetinde verdiği konferansla devam etti. Konuşmasında Türkiye’deki eğitim-öğretim hayatına ve üniversitelerin artan uluslararası konumundan bahseden Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP, “Üniversitelerimizin gelişimi için devletimizin üstüne düşen görevi büyük ölçüde yaptığını görmekteyiz. Diğer kısım ise hocalarımızın ve öğrencilerimizin gayretlerine düşmektedir” dedi. Türkiye’nin ilk üniversite kanununda “Üniversitenin amacı bilgiyi üretmek, öğretmek ve toplumla paylaşmaktır” diye yazdığını ifade eden Prof. Dr. ŞENTOP, “Dolayısıyla üniversitelerimizde bilim üretiminde seviyeyi yükseltecek, devletin ortaya koyduğu zengin imkânların kalite yönünde içini dolduracak adımlara ihtiyaç var. Dijital ortamlardaki bilgilerde kirlilik söz konusu. Bu bilgilerin hangisine ne kadar güvenebileceğimiz konusunda ciddi problemler ve risklerle karşılaşıyoruz. Üniversiteler bu bakımdan bilgiyi aktarmakla kalmayıp hangi bilginin doğru olduğunu, hangisinin doğru olmadığını ayırabilecek gücü, imkân ve kabiliyetleri öğrencilere aktarması lazım. Bilginin batıdan, belli bir coğrafyadan geldiği kanaati yanlıştır. Bizim de bilgi üreten, bilim dünyasına katkıda bulunan bir kültür ve medeniyetin sahibi ecdadın evlatları olduğumuzu hatırlamamız lazım. Bugün, bilgiyi tüketen değil, bilim ve bilgi dünyasına katkılar sunan bir üniversite anlayışına sahip olmalıyız. Bunu yapabilecek kabiliyet insanımızda mevcut.

Türkiye fikri, Türkiye’nin sınırlarından daima büyüktür. Bunu bilhassa yurtdışında yapmış olduğumuz ziyaretlerde ve temaslarda çok daha açık bir şekilde görüyoruz. Buralarda Türkiye’nin görülüşü, bizim içeriden Türkiye’yi görmemizden çok farklı. Bütün dünya Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada gücünü, saygınlığını kabul etmiş durumda ve Türkiye’ye yaklaşımları bu bakış açısını ortaya koyuyor. Bu anlayışın geleceği emanet edeceğimiz gençlerimizin iddialarına ve hamlelerine dair bizi güçlendirecek bir zemin oluşturacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Akademik yıl açılış töreni Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM tarafından günün anısına TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a hediye takdiminde bulunması ile sona erdi.

Akademik Yıl Açılış NKÜ KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ, NKÜ’DE 2021-2022 AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.