11/11/2021 15:51:30 - 11/11/2021 15:51:30 - 579 Okunma

Kırklareli’nin kültür mirasının Turizm Fakültesi öğrencilerine tanıtılması amacıyla, 05 Kasım 2021 Cuma günü “Kırklareli Kültürel Miras Varlıkları Gezisi” düzenlendi.

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından görevlendirilen rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezi boyunca öğrencilere ziyaret edilen yerlerle ilgili bilgi verildi.

Gezi programı kapsamında ilk olarak “Atatürk Evi” daha sonra “Ali Rıza Efendi Kültür Evi” ziyaret edildi. Mekanlar ve sergilenen eserler, alan rehberleri tarafından öğrencilere tanıtıldı. Kırklareli Müzesi gezisi ile devam eden programda, Kırklareli ve yakın çevresindeki kazılarda bulunarak gün yüzüne çıkarılan ve müzede sergilenen eserler hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Kırklareli Müzesi’nin ardından Aşağıpınar arkeolojik kazı alanı gezisi ile devam eden program, İl Halk Kütüphanesi’nde “Fotoğraf Sergisi” ve “Taş Yapıların Hafızası 3D Maket Sergisi” ziyareti ile sona erdi.

Gezi Ziyaret

.