Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/11/2021 10:32:33 - 12/11/2021 10:32:33 - 1141 Okunma

Kırklareli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 99. Yıldönümü Törenleri, 11 Kasım 2021 Perşembe günü saat 10.00’da, Kırklareli Şehitliği’nde, çelenk sunulması ile başladı.

Törenlerde, Saygı Duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Askeri Birlikler Saygı Atışı yaptı.

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Şehitlik defterini imzalayarak, Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir SAVRAN, Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA ve beraberindekilerle Şehitlerimizin kabirlerine dualar eşliğinde karanfiller bıraktı.

Akabinde Kırklareli Valisi Osman BİLGİN ve beraberindekiler Kırkşehitler Anıtını ziyaret etti.

Kurtuluş Bayramı kutlama töreni, Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda saat 11.00’de Kırklareli Valisi Osman BİLGİN ve Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir SAVRAN, Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, İl Protokolü, Vatandaşların ve Öğrencilerin katılımıyla devam etti.

Törende İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, temsili kıta komutanı subay kıyafetli öğrenci tarafından Kırklareli Valisi Osman BİLGİN’ e Şanlı Türk Bayrağımız teslim edildi.

Öğrenciler daha sonra, Kırklareli Valisi Osman BİLGİN’e, Tugay Komutanı Piyade Albay Tahir SAVRAN’a ve Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU’ na Atatürk Portresini takdim etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın kutlama mesajlarının okunmasıyla Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle devam eden tören, belediye ve sivil toplum kuruluşlarına ait araçların geçmesiyle son buldu.

Kırklareli Kurtuluş KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KIRKLARELİ’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI…
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.