Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/11/2021 15:43:26 - 19/11/2021 15:43:26 - 1950 Okunma

Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde Üniversitemiz Fen – Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Berna AKGENÇ HANEDAR yer aldı.

22 ana bilim dalı ve 176 alt bilim dalında dünyadaki ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarının dâhil olduğu liste, çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturuldu.

Nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak yapılan sıralama “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olarak iki kategoride listelendi. Bu listeye, “Yoğun Madde Fiziği ve Nanoteknoloji” alanında yapmış olduğu yüksek etki değerine sahip uluslararası yayınlar ve bu yayınlara yapılan atıflar dolayısıyla Doç. Dr. Berna AKGENÇ HANEDEAR ve Kırklareli Üniversitesi de dâhil oldu.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, yaptığı açıklamada, dünyanın en etkili bilim insanları arasında yer alan Doç. Dr. Berna AKGENÇ HANEDAR’ı gönülden kutladığını ve başarılarının devamını dilediğini ifade etti.

11 yıldır Kırklareli Üniversitesi’nin bir ferdi olmaktan onur duyduğunu belirten Doç. Dr. Berna AKGENÇ HANEDAR ise Üniversitemizin ismini daha nice başarılarla uluslararası platformlarda duyurmak için gayret ve çaba göstereceğini söyledi.

Makaleye ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Başarı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
BERNA AKGENÇ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.