Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/11/2021 09:51:21 - 24/11/2021 09:51:21 - 1122 Okunma

Üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütülen “eCare: Open and Distance Education for Palliative Care at Home (Evde Palyatif Bakım için Açık ve Uzaktan Eğitim)” başlıklı ve "2019-1-TR01-KA204-077109” No'lu Avrupa Birliği Erasmus Plus projesi, sürekli bakıma muhtaç bireylerin bakımı için gerekli bilgi, beceri ve değerleri kazandırmayı amaçlayan Açık ve Uzaktan Palyatif Bakım eğitimi projesidir.

Açık ve Uzaktan Palyatif Bakım eğitimi projesi, online palyatif bakım eğitimi sunmayı içermektedir. Proje kapsamında palyatif bakım eğitimi için; ihtiyaç analizi araştırması yapma, bakım hizmeti için gerekli olan eğitim modüllerini üretme, modül öğretim programlarını geliştirme, dijital eğitim alt yapısı ve her modüle ait dijital içeriklerin geliştirilmesi ve uygulanması çalışma alanlarını içermektedir. 

14-15 Ekim 2021 tarihinde Polonya-Lublin WSEI Üniversitesinde, Üniversitemiz koordinatörlüğünde yapılan 2. Ulus ötesi proje toplantısında, Ekim 2021 itibariyle proje ortakları olan İtalya, Bulgaristan, Polonya, Romanya, Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi işbirliğinde projenin ihtiyaç analizlerinin yapıldığı, tüm modüllerin öğretim programları ve içeriklerinin geliştirilerek tamamlandığı tüm ortaklarca raporlanmıştır.

Projenin 2-3 Aralık 2021’de İtalya’nın Bari-Bitonto şehrinde gerçekleştirilecek 3. Ulus ötesi toplantısında palyatif bakım uzaktan eğitim hizmetlerinin sunulacağı dijital eğitim alt yapısı ve örnek modüllerin dijital eğitim içeriklerinin geliştirilmesi ve uygulamalarının yapılması konuları ele alınacaktır. Bu kapsamda 15-16 Kasım 2021 tarihlerinde Üniversitemiz Palyatif Bakım Eğitim Laboratuvarında proje kapsamındaki 16 modülden örnek olarak seçilen modüllerin öğretim programı ve öğretim içeriklerine bağlı zengin dijital içeriklerin üretimi için video çekimleri, proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL ve proje eğitim öğretim sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Alaettin İŞERİ yönetiminde yapılmıştır.

'Eğitim alt yapıları ve materyallerine yönelik dijitalleşme çalışmaları gerçekleştiriyoruz'

Proje dijital içerik üretim süreçlerine teşrif eden ve aynı zamanda proje yürütücüsü olan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Üniversite olarak geleceğe hazırlanmada eğitim alt yapıları ve materyallerine yönelik dijitalleşme çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu bağlamda Türk ve Avrupalı ortakların kıymetli akademik katkıları ile hazırlanan eğitim modüllerinin video ve etkileşimli ders içeriklerini büyük bir hassasiyetle ele aldıklarını belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, bu eğitimlerin ulusal manada “Palyatif Bakım Uzmanı” yetiştirmek adına bir rehber niteliği taşıması motivasyonuyla çalıştıklarını ifade etti.

Palyatif Bakım Proje KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“Palyatif Bakım” Dijital Eğitim İçerik Çalışmaları Başladı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.