Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/11/2021 09:25:45 - 25/11/2021 09:25:45 - 1112 Okunma

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 24 Kasım 2021 Çarşamba günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde kutlama programı düzenlendi.

Programa Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN ve eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı P.Alb. Tahir SAVRAN,  Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Emniyet Müdürü Seçkin ÇENGELOĞLU, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KALKAN, il protokolü ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Ahmet Mithat Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ferdi ÇETİN, emekli öğretmenler adına Yaşar TİFTİK ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KALKAN bir konuşma yaptı.

Programda Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN, günün anlam ve önemine ithafen yaptığı konuşmasında bilgiye ve başarıya ulaşmanın tek yolunun öğretmenler olduğunu söyledi.

Türkiye'de 24 milyon öğrencinin olduğunu belirten BİLGİN, "24 milyonluk öğrenci nüfusu dünyanın 142 ülkesinden daha fazla nüfusa sahip. Ülkemizde öğretmenliğin önemini buradan anlayabiliriz. Bizim en önemli kaynağımız insan kaynağı. İnsan kaynağını yetiştirecek olan da öğretmenlerimizdir" dedi.

Program, Öğretmenler günü kutlama mesajlarının okunması, aday öğretmenlerin öğretmen yeminini etmesi, Kırklareli Valisi Osman BİLGİN tarafından 2021-2022 eğitim - öğretim yılında emekli olan Öğretmenlere Hizmet Şeref belgelerinin verilmesi, "Doğru Ağacın Doğru Gölgesi Olur" temalı fotoğraf ve resim yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.

Kutlama programı, Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin koordinatörlüğünde hazırlanan müzik dinletisinin ardından Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Kırklareli Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde hazırlanan resim sergisi ile sona erdi.

 

24 Kasım Öğretmenler Günü Program KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
24 KASIM
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.