Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/12/2021 14:55:48 - 08/12/2021 14:55:48 - 987 Okunma

Üniversitemiz ile Trakya Kalkınma Ajansı arasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında “Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge ve Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi (SÜTAP)” projesi imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi’nde 07 Aralık 2021 Salı günü gerçekleşen törende sözleşmenin imzaları; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN tarafından atıldı.

Gıda odak alanında ihtisas üniversitesi olan Kırklareli Üniversitesi, Gıda İhtisaslaşma Koordinatörlüğü stratejik hedefleri doğrultusunda, bölgede süt ve süt ürünleri ile ilgili yürütülen tüm çalışmalara rehberlik etmektedir.

Kırklareli İŞKUR İl Müdürlüğü, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bahçıvan Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş., Danone Tikveşli Gıda ve İçecek Sanayi ve Tic. A.Ş., Dupnisa Çiftliği Gıda Pazarlama San ve Tic. A.Ş. ve  Süzülmüş Kardeşler Süt Ürünleri Sanayi Tic. Ltd. Şti iştirakçiliğinde sürdürülecek olan projenin idari koordinatörlüğünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Meryem ÇAMUR DEMİR, Teknik Koordinatörlüğü ise Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU yürütecektir.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Süt ve Süt Ürünleri Ar-Ge ve Uygulamalı Eğitim Pilot Tesisi olarak kullanılması için Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından Kayalı Kampüsünde 300 m2 alana sahip bir bina tahsis edildiğini ifade etti. Proje ile Kırklareli’nde gıda odak alanında süt ürünleri ve süt ürünlerine dayalı endüstrinin giderek yaygınlaşması ve Ar-Ge kapasitesinin arttırılmasına bağlı oluşan nitelikli istihdam açığının karşılanmasının hedeflendiğine dikkat çeken ŞENGÖRÜR, kurulacak pilot tesiste Gıda İhtisaslaşma ve Gıda Arzı Güvenliği kapsamında yeni ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışmaları yürütüleceğini belirtti. ŞENGÖRÜR, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“18 ay süre ile planlanan projenin bütçesi 1.698.941,35 ₺’dir. Süt ve süt ürünleri sektöründe faaliyet gösteren firmalar, belirlenen protokol şartları çerçevesinde yeni ürün geliştirme ve Ar - Ge çalışmalarını tesiste yapabilecektir. Üniversitenin ilgili bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler, sektör gereksinimlerine uygun uygulamalı eğitim alacaklardır.

Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne kayıtlı dezavantajlı grupta yer alan kişilerin mesleki deneyim edinmeleri, teorik eğitime ek olarak kurulacak pilot tesiste uygulamayı görmeleri, çalışma ortamına uyumlarının sağlanması arttırılması amacıyla İŞKUR ile MEGİP Projesi kapsamında istihdam garantili 235 saatlik Peynir Üretimi Eğitimi de düzenlenecektir. Proje dönemi içinde eğitimi başarıyla tamamlayan 8 kişinin projede iştirakçi olarak yer alan firmalarda istihdam edilmesi sağlanacaktır.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında 15.01.2020 tarihinde imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, gerçekleştirilecek olan eğitimlere kırsalda yaşayan gençlerin katılımının sağlanması konusunda destek sağlayacaktır.”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN ise gerçekleştirilecek projenin ilin gelişimi açısından son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Süt Ar-Ge Eğitim KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ sütap
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.