Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/12/2021 14:25:48 - 13/12/2021 13:44:17 - 844 Okunma

Üniversitemiz, 120 firmanın katılımıyla Kırklareli’nde ilk kez düzenlenen “Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı”nda tanıtıldı.

10 Aralık 2021 Cuma günü Kırklareli Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanında gerçekleştirilen tören ile kapılarını ziyaretçilerine açan “Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı”nın açılışına; Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nurettin AKA, Üniversitemiz Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU, İl Protokolü, üreticiler, çiftçiler, sanayiciler ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Ardından Vali BİLGİN ve beraberindekiler kurulan stantları ziyaret ederek firma temsilcilerinden bilgi aldı.

ÜNİVERSİTEMİZ KIRKLARELİ TARIM, HAYVANCILIK, GIDA SANAYİ ve OTOMOTİV FUARI”NDA YERİNİ ALDI

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” programı kapsamında “Gıda” odak alanında ihtisaslaşma faaliyetlerini sürdüren Üniversitemiz, teknoloji ile tarımın birleştiği Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı”nda yerini aldı.

Fuarda görevli akademik personelimiz tarafından “Gıda” odak alanında ihtisaslaşan Üniversitemizin çalışmaları, standımızı ziyaret eden misafirlere anlatılarak, Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından üretilen bölgemizin geleneksel içeceği Kırklareli Hardaliyesi’nin tanıtımı ve ikramı yapıldı.    

Standımızda Üniversitemiz koordinatörlüğünde, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında kurulan “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama Araştırma Merkezi” ile “Hayvancılık” alanında ihtisaslaşan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi koordinatörlüğünde, Üniversitemiz ve Hacettepe Üniversitesi ortaklığında kurulan "Hayvancılık Sektöründe Dijital Teknolojiler Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” de tanıtılarak, bu merkezlerin;  İlimize, Bölgemize ve Ülkemize sunacağı katkılar aktarıldı. 

10-12 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen “Kırklareli Tarım, Hayvancılık, Gıda Sanayi ve Otomotiv Fuarı”na sektör temsilcileri ve vatandaşlarımız, yoğun ilgi gösterdi.

Fuar KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.