Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/12/2021 14:44:36 - 16/12/2021 14:44:36 - 1148 Okunma

Üniversitemiz Toplumla İlişkiler Koordinatörlüğü’nün faaliyetleri kapsamında Sosyal Farkında Gençler Kulübü mensubu öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve yürütülen “Sen Hayal Et, Fikrin Oyuncak Olsun” projesinin kapanış programı, 10 Aralık 2021 Cuma günü Kaya Palas Hotel’de gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı (2019-1) kapsamında desteklenen projenin kapanış etkinliğine; Kırklareli Vali Yardımcısı Mehmet KILIÇ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel BABUŞÇU, LÖSEV Marmara Sosyal Hizmetler Koordinatörü Serap ŞENOCAK, Üniversitemiz akademik personeli, öğrencilerimiz, lösemili çocuklar ve aileleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Farkında Gençler Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Canan Özge EĞRİ, pandemi nedeniyle projede kesinti olmasına rağmen projede görev alan öğrencilerin büyük bir özveriyle çalışmalarına devam ettiklerini belirterek proje ekibinin hayal etmekle kalmayıp inanarak bu projeyi başarılı bir şekilde tamamladığını ifade etti.

Kırklareli Vali Yardımcısı Mehmet KILIÇ, Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin çok değerli bir projeye imza attıklarına dikkati çekti. Üniversite öğrencilerinden sosyal sorumluluk projelerinde daha fazla görev alarak katkı sağlamalarını isteyen KILIÇ, bu hususta Kırklareli Valiliği olarak gerekli bütün desteği vereceklerini kaydetti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR ise, projede görev alan öğrencileri tebrik ederek teşekkür etti. Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel BABUŞÇU konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın böyle projelere destek vermeye daima devam edeceğini söyledi. LÖSEV Marmara Sosyal Hizmetler Koordinatörü Serap ŞENOCAK konuşmasında, üniversiteler bünyesinde kurulan fayda gruplarının çok önemli roller üstelendiğini ve LÖSEV’in lösemili çocuklara olan desteklerinin devam edeceğini belirtti. Lösemili bir çocuğun annesi olarak hayat mücadelesini başarıyla sonuçlandıran LÖSEV Kırklareli İl Temsilcisi Seher ERÇEK ise, gerçekleştirdiği zorlu ve başarılı mücadeleyi konuklara anlattı.

Sosyal Farkında Gençler Öğrenci Kulübü’nün danışmanlığını Doç. Dr. Taha EĞRİ ve Dr. Öğr. Üyesi Canan Özge EĞRİ yapıyor. “Sen Hayal Et, Fikrin Oyuncak Olsun” projesinin koordinatörlük görevini Tuğçe Şerife EROĞLU üstlendi. Proje ile Kırklareli’de yaşayan lösemiyi atlatmış çocukların sosyal entegrasyonları ve üniversite öğrencilerinin lösemiye dair farkındalıklarının artırılması amaçlandı. Büşra Nur YOLAT ve Zeynep ŞENTÜRK önderliğinde oluşturulan proje ekibi, 3 adet farkındalık semineri ve 1 adet oyuncak atölyesi etkinliğini hayata geçirdi.

Program, konuk çocuklara öğrencilerimiz tarafından yapılan oyuncakların hediye edilmesinin ardından projede emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Sosyal Sorumluluk KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.