Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/12/2021 14:04:56 - 20/12/2021 14:02:44 - 664 Okunma

Kırklareli Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Üniversitemiz iş birliğinde “18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü” dolayısıyla “Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye, Gelin Tanış Olalım” etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salonda düzenlenen etkinliğe; Kırklareli Valisi Sayın Osman BiLGİN ve Eşi İlknur BİLGİN Hanımefendi, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Vali Yardımcısı Mehmet Faruk SAYGIN, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Uğur ÖZMEN, İl Emniyet Müdürü Seçkin ÇENGELOĞLU, İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet TEMELCİ, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile uluslararası öğrencilerimiz katıldı.

Vali BİLGİN, Hanımefendi ve Rektörümüz ŞENGÖRÜR etkinlikte ilk olarak ilimizin göz bebeği Üniversitemizde dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek yüksek öğrenimlerine devam eden öğrencilerimizin ülkeleri ve kültürleri hakkında sunum yaptıkları tanıtım masalarını ziyaret ederek, bilgiler aldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Göç İdaresi Müdürü Ahmet TEMELCİ, Kırklareli’nin uluslararası öğrencilerin eğitim yuvası olduğunu belirterek, uluslararası öğrencilerin İlimize renk ve kültürel zenginlik kattıklarını ifade etti.

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, Ülkemizin farklı kültürlerin buluşma noktası olduğuna dikkat çekerek Trakya’nın da farklı değerleri bünyesinde barındırdığını söyledi. Üniversitemizin ve İlimizin 51 ülkeden 2 bin 564 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptığını dile getiren BİLGİN, “Bu öğrenciler ülkelerinin kültür elçileridir. Burada edindikleri bilgi, birikim ve tecrübeleri ülkelerinde veya dünyanın farklı bölgelerinde yansıtarak yaşamlarını sürdüreceklerdir” dedi. 

Konuşmaların ardından uluslararası öğrencilerimiz, sinevizyon aracılığıyla ülkelerini tanıttı. Etkinlikte Türkmenistan, Azerbaycan, Kosova, Mısır ve Endonezya’dan gelen öğrencilerimiz şarkılar söyleyip şiirler okudular. Yöresel kıyafetleriyle halk oyunları gösterileri gerçekleştirdiler.

KLÜ Uluslararası Öğrenciler Göçmenler Günü

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.