21/12/2021 14:46:03 - 21/12/2021 14:46:03 - 908 Okunma

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ünal ÇAĞLAR, 20 Aralık 2021 Pazartesi günü Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Kırklareli’ne gelişinin 91. Yıldönümü Programı’na katıldı.

Program, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başladı.

Çelenk sunma töreninin ardından Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN ve beraberindekiler, Şanlı Türk Bayrağımızın öncülüğünde kutlama programının devam ettiği Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne kortej eşliğinde yürüdü.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan program, öğrencilerin Şanlı Türk Bayrağı'mızı Kırklareli Valisi Osman BİLGİN’e takdimi ile devam etti.

Şiirlerin okunduğu ve Atatürk’ün sevdiği şarkıların söylendiği programda Tarih Öğretmeni Koray ŞERBETÇİ tarafından “Atatürk’ün Kırklareli’ne Geliş Nedenleri ve Süreci” konulu sunum da yapıldı.

Program, “Atatürk’ün Az Bilinen Fotoğrafları” adlı serginin gezilmesi ve Kırklareli’ne özgü Hardaliye ikramı ile sona erdi.

Atatürk Kırklareli 91. Yıl KLÜ