Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
29/12/2021 14:56:27 - 29/12/2021 14:56:27 - 684 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 28 Aralık 2021 Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 2021 TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödül Törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ndeki konuşmasında araştırmaları ile dünyaya yön veren ve Türkiye'nin müreffeh yarınları için gecesini gündüzüne katan tüm bilim insanlarına şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, bu yıl 66 bilim insanının yaptıkları çığır açıcı çalışmalarla TÜBİTAK ve TÜBA Ödülleri'ne layık görüldüğünü ifade ederek TÜBİTAK Bilim Ödülü'nün üç, TÜBİTAK Teşvik Ödülü'nün ise 14 bilim insanına takdim edildiğini kaydetti. Aynı şekilde üç bilim insanına TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü, 37 üstün başarılı genç araştırmacıya da TÜBA GEBİP Ödülü verildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, Bilimsel Telif Eser Ödülleri kapsamında ise dokuz Türkçe bilimsel telif eserin TÜBA TESEP Ödülleri'ni aldığını aktardı.

TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri'ni alan bilim insanlarının her birinin kendi disiplinlerinde seçkin çalışmalar gerçekleştiren, bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş isimler olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, "Ödül alan bilim insanlarımızın yaklaşık üçte birine tekabül eden 21'inin kadın olması bizim için ayrı bir gurur vesilesidir. İnşallah bu ödüller Türkiye'de bilimsel faaliyet yürüten herkes için birer teşvik unsuru olacak, bilimin yaygınlaşması ve benimsenmesinde önemli bir görev icra edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, 2021 TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni'nin bilim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, ödül alan bilim insanlarını tebrik etti.

TÜBA TÜBİTAK Ödül Tören KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ ŞENGÖRÜR, “2021 TÜBA ve TÜBİTAK BİLİM ÖDÜLLERİ TÖRENİ”NE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.