Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
30/12/2021 09:51:02 - 30/12/2021 09:51:02 - 715 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 29 Aralık 2021 Çarşamba günü Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti mali iş birliği çerçevesinde finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen ve Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hazırlanan Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi Açılış Etkinliği Programı’na katıldı.

Trakya Verimlilik Platformu ile bölgede “verimlilik” konusunda farkındalık oluşturmak, “KOBİ’lerin süreç ve enerji verimliliklerini artırmak ve imalat sanayinde verimlilik odaklı üretimi teşvik etmek” amacıyla gerçekleştirilen projenin tanıtım toplantısı açılış konuşmaları ile başladı.

Toplantı’nın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali DÖNMEZ, sanayi odaklı kalkınma sürecinin hızla devam ettiğine dikkat çekti. “Tekirdağ’da Kurulu OSB sayısını 4'ten 14'e çıkardık ve burada 150 bin kişiye iş imkânı sağlandı. Aynı zamanda 2021 yılı yatırım programımızda 8 OSB projesinin çalışmaları devam ediyor” diyen DÖNMEZ, bölgedeki işletmelerin çoğunluğunun imalat sektöründeki KOBİ’ler olduğunu belirtti. DÖNMEZ, 3 milyon avro bütçeli Trakya'nın Verimli KOBİ'leri Projesi’nin ekonomide üretim kapasitesinin artırılması, rekabet gücünün geliştirilmesi ve büyümenin hızlandırılması açısından kritik önem taşıdığını da ifade etti.

Bakan Yardımcısı DÖNMEZ’in konuşmasının ardından “Trakya’nın Verimli KOBİ’leri Projesi” tanıtım filmi izlendi.

Açılış Etkinlik KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
kobiler
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.