Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/01/2022 11:53:22 - 07/01/2022 14:29:10 - 1512 Okunma

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi E-Scala Dergisi, uluslararası hakemli dergi olarak yayın hayatına başlamıştır. Mimarlık Fakültesi tarafından yılda iki kez yayınlanan dergi Tübitak Ulakbim altyapısını kullanmakta olup elektronik bir dergidir. Yayın dili Türkçe ve/veya İngilizcedir.

Scala kelimesi latince “merdiven, ardışıklık, sıralama” anlamlarına gelmektedir. Bu bakımdan E-Scala dergisi (E/Environment, S/Space, C/City, A/Architecture, L/Landscape, A/Art) içeriğini oluşturan Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı ve İç Mimarlık Anabilim dalları odağında bilimsel bilgi üretimi için bir zemin, bilginin dolaşım ve akışını geleceğe aktarmayı hedefleyen bir araç niteliği taşımayı amaçlamaktadır.

Dergi; Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Peyzaj Mimarlığı ve İç Mimarlık alanlarındaki özgün kuramsal yazılar, özgün araştırma yazıları, derlemeler, proje/tasarım uygulamalarına yönelik yazılar ve meslek alanlarına yönelik güncel tartışma metinleri üzerine odaklanmaktadır. Bu alanlar kesişiminde ilişkili diğer bilim alanlarına (Sosyoloji, Tarih, Sanat, Arkeoloji, Antropoloji, Ekoloji, Botanik vd.) ait çalışmalar da dergi kapsamına uygunluk şartı ile kabul edilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: https://dergipark.org.tr/tr/pub/escala

E-Scala Dergi

Facebook Twitter Google Plus
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.