Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/02/2022 12:54:39 - 08/02/2022 12:54:39 - 999 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Matematik-Sayısal Mantık Hazırlık Kursu düzenlenecektir.

Dikey Geçiş Sınavı meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmalarına imkan vermekte, ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. DGS, Sözel Bölüm ve Sayısal Bölüm olarak iki bölümden oluşmakta, adayların bu alanlarda akıl yürütmeve problem çözme becerilerini ölçmektedir. Bu sınavda adayların ön lisans programları boyunca edindikleri alan bilgisi ölçülmez.

Kırklareli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından tasarlanan bu eğitim, adayları DGS Sayısal testinde temel matematik, geometri ve analitik geometri konuları ile grafik soruları ve sayısal mantık sorularına hazırlamaktadır.


Eğitim Süresi
80 ders saati

Eğitim Gün ve Saatleri
1 Mart-29 Haziran 2022 (Nisan ayında ara verilecektir.)
Salı ve Perşembe 18:00-21:00 saatleri arası

Son Başvuru
25 Şubat 2022 Cuma

Eğitim Yöntemi
Çevrimiçi (Online)

Eğitim Ücreti
750 TL

Detaylı bilgi için https://sem.klu.edu.tr adresini ziyaret edebilir, eğitim hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için klusem@klu.edu.tr e-posta adresine yazabilirsiniz.

DGS Kurs KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
DGS
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.