Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/02/2022 15:52:51 - 22/02/2022 15:52:51 - 662 Okunma

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, Birleşmiş Milletler tarafından tasarlanan ve engelliler için erişilebilir olan bina, toplu taşıma araçları gibi yerleri göstermek için oluşturulan “Erişilebilirlik Logosu”nun tanıtımı gerçekleştirildi.

22 Şubat 2022 Salı günü Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma ÖNCÜ başkanlığında tüm Türkiye’de eş zamanlı ve çevrimiçi olarak yapılan törende, erişebilirlik logosunu hak eden kurumların temsilcilerine yeni logonun yer aldığı bayrak takdim edildi.

Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasında gerçekleşen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk UYSAL ile erişebilirlik komisyonu tarafından yapılan denetlemelerde erişime açık olarak tespit edilen kurumların yetkilileri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatma ÖNCÜ törende yaptığı konuşmada, logonun denetim sonucu almaya hak kazananlar tarafından bayrak, tabela, etiket gibi görünür alanlarda ve broşür, kartvizit gibi basılı materyaller ile tanıtım ve reklam malzemelerinde de kullanılabileceğini belirtti.

Erişilebilirlik Logosu ile erişilebilirliğin artık daha görünür olacağına dikkat çeken ÖNCÜ, Erişilebilirlik Logosu’nun erişilebilirlik uygulamalarının görünürlüğünü arttırmak için atılan en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. ÖNCÜ, logonun fiziksel erişimin yanı sıra bilgi ve iletişim teknolojilerine erişimi de kapsadığını anımsatarak “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla başlayan bu süreç artık bir milli mesele haline gelmiştir. Bu milli meseleyi hep birlikte sahipleneceğimize inanıyorum. Erişilebilirlik Logosunun ülkemiz ve milletimiz için yeni hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Törende, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü Rektörlük Hizmet Binası ile 3. Merkezi Derslikler Binası için Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk UYSAL tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e “Erişilebilirlik Bayrağı” verildi.

Erişilebilirlik Logo Tören KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
REKTÖRÜMÜZ ŞENGÖRÜR, “ERİŞİLEBİLİRLİK LOGOSU” TANITIM TÖRENİNE KATILDI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.