Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/03/2022 17:20:07 - 03/03/2022 17:20:07 - 923 Okunma

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezinin koordinasyonu ve akademik birimlerimizin katkılarıyla bu yıl “Yeniden Başlıyoruz” mottosuyla düzenlenecek olan “Kırklareli Üniversitesi 11. Kariyer Günleri” 7-11 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

“11. Kariyer Günleri”nde 178 profesyonel konuşmacının katılımıyla konferans, panel, seminer ve atölye çalışmalarının yer aldığı 134 etkinlik organize edildi. Etkinliklerin düzenlenmesinde yüz yüze ve Teams programı üzerinden çevrim içi olmak üzere hibrit bir model benimsendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR yaptığı açıklamada Kırklareli Üniversitesinin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği en köklü ve geleneksel etkinliklerinin başında “Kariyer Günleri”nin geldiğini ifade etti. Ülkemizin iş gücü ihtiyacı bulunan alanlarında nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için çaba gösterdiklerini belirten Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR şöyle konuştu:

“Kariyer gelişimi, insan hayatı boyunca devam eden kişiye özgü bir süreçtir. Bu süreçte insanın kendini keşfetmesi, iş gücü piyasasının gereklerini analiz etmesi ve aldığı kariyer kararları için bilimsel bilginin ışığında bir planlama yapması gerekmektedir. Öğrenci ve mezunlarımızın bu planlama ihtiyacını karşılayabilmeleri noktasında Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz önemli bir misyon üstlenmektedir. Kariyer merkezimizde bireysel ve grup kariyer danışmanlığı, kariyer günleri, kariyer fuarları, iş yeri ziyaretleri, piyasadaki uzmanlar tarafından verilen seminer ve eğitimler, online tabanlı kariyer hizmetlerinin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından desteklenen www. yetenekkapisi.org ve kariyerkapisi.cbiko.gov.tr portalları vasıtasıyla verilmesi, işveren ve öğrencilerin bu portallar ile bir araya getirilmesi, mezunlar gününün düzenlenmesi gibi etkinlikler öğrenci ve mezunlarımıza sunulan hizmetlerin başında geliyor.”

Covid-19 pandemisinin çalışma ve eğitim dünyası üzerindeki olumsuz etkisinin geçtiğimiz yıla göre azaldığını söyleyen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, bu yıl hibrit bir model ile kariyer hizmetlerine devam edeceklerini kaydederek, “Öğrencilerimizi geliştirmek ve iş gücü piyasalarının arzu ettiği şekilde donanımlı hale getirmek bizim için çok önemli. Bu bakımdan beş gün süresince devam edecek Kariyer Günleri programı iyi bir fırsat olarak karşımıza çıkıyor. Öğrencilerimizin başarılı bir kariyere sahip olmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştireceğimiz kariyer etkinliklerimizde farklı sektörlerden işverenleri, firmaların insan kaynakları yöneticilerini ve kariyer meslek sahiplerini öğrencilerimizle buluşturacağız. Değerli öğrencilerimiz ve mezunlarımız “Kırklareli Üniversitesi 11. Kariyer Günleri” etkinliklerine katılarak alanında profesyonel kişilerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanabilir, firmaları tanıyabilir, işverenlerin beklentilerini ve istihdam piyasasında değişen trendlerin neler olduğu ile güçlü bir kariyer inşa etmenin yollarının neler olduğu hakkında bilgi sahibi olabilecekler” diye konuştu. 

“11. Kariyer Günleri”nin düzenlenmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personelimiz ile etkinliklere katılım ve katkı sunan herkese şimdiden teşekkür eden Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR öğrencilerimiz ve mezunlarımızın etkinliklerden en iyi şekilde yararlanmaları dileğinde bulundu.

11. Kariyer Günleri’nin programı için tıklayınız…

Etkinlik afişleri için tıklayınız…

Kariyer Günleri KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
.
.
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.